$
פרסום ושיווק

קודם החיתולים, עכשיו גם מזון לתינוקות: הרשתות במלחמה והפורמולות יוזלו

נחת זמנית להורים: רשתות השיווק הודיעו אתמול בזו אחר זו על מבצעים על תחליפי החלב. ההוזלה הגדולה ביותר היא של שופרסל דיל, ודווקא מגה, שהתחילה את קרב החיתולים, נותרה היחידה שלא מציעה מבצע

אורנה יפת 09:3813.07.11

מלחמת המחירים נמשכת: אחרי המאבק על מחירי החיתולים מורידות הרשתות את המחיר על תחליפי החלב לתינוקות. אתמול היתה זו ניו פארם שהכריזה על הוזלת מטרנה, והיום נגררו כמעט כל הרשתות למלחמת מחירים בתחום.

 

נכון לאתמול, מגה היא הרשת היחידה שלא הגיבה למבצעים והשאירה את מחירי מזון התינוקות על כנם. שופרסל לעומת זאת מציעה את המבצע העמוק ביותר, ומוזילה ברשת שופרסל דיל את מטרנה באריזת 700 גרם עד יום שישי ל־33.99 שקל. עם זאת, המחיר מוגבל לרכישת יחידה אחת ולחברי מועדון בלבד.

 

על המדף בסופר פארם על המדף בסופר פארם צילום: עמית מגל

 

עוד קטגוריה הפסדית

 

קטגוריית תחליפי החלב, כמו קטגוריית החיתולים, היא קטגוריית לוס לידר (מוצרים שנמכרים בהפסד עבור הרשת ותפקידם למשוך קונים לחנות) ברשתות השיווק ובעיקר ברשתות הפארם. "אני מוביל מלחמת חורמה נגד יצרניות מזון התינוקות", אומר רמי לוי. "כבר עשרות שנים הן מנצלות את המותג החזק שלהן ואני מוכר את המוצרים בהפסד באופן קבוע. גם עכשיו, עם כל המהומה, הן לא התקשרו והביעו נכונות להשתתף איתנו במבצעים".

 

על פי ההערכות, רשתות הפארם מסבסדות מבצעים על תחליפי חלב ב־700–800 אלף בשבוע, כאשר השתתפות היצרנית מגיעה לכל היותר ל־100 אלף שקל אם היא משתתפת במבצע.

 

 

"בתי החולים והקופות יפסידו הכנסות"

 

בדומה לשוק החיתולים, שוק תחליפי החלב נשלט על ידי שתי שחקניות גדולות: מטרנה שבבעלות אסם וקיבוץ מעברות, וסימילאק שבבעלות אבוט. בקרוב צפויה להיכנס לשוק זה טבע עם המותג הבינלאומי נוטרישיה, וגם חברת התרופות פריגו מחפשת שותף מקומי להשקת תחליף חלב משלה. על רקע משבר המחירים וכניסתה המתקרבת של טבע, אישרה אתמול ועדת השרים לחקיקה את הצעת החוק של ח"כ דני דנון. הצעת החוק מבקשת להפסיק את הנוהג שלפיו יצרניות מזון התינוקות משלמות עשרות מיליוני שקלים תמורת הזכות לחלק חינם את הפורמולות שלהן במחלקות היולדות בבתי החולים.

 

"קופות החולים ובתי החולים מרוויחים כסף גדול מהכניסה לבתי חולים", אומר גורם בכיר בשוק. "כך למשל, קופת חולים כללית מקבלת 10 מיליון שקל בשנה מיצרניות תחליפי החלב (תמורת חלוקת המוצרים ב־14 בתי החולים שלה - א"י) וזה כסף שהיא לא תקבל אם החוק יעבור. האמא לא תדע עם איזה תחליף חלב היא התחילה בבית החולים כי היא תקבל שם מוצר לא ממותג".

 

בענף טוענים שהחוק עשוי לפגוע בשחקניות חדשות ובמיוחד בטבע. "מצד אחד, המלחמה תצא מבתי החולים ותעבור לרשתות השיווק, ושם לשחקניות חדשות יהיה קל יותר להתמודד בזירת המחיר", מוסיף הגורם. "מצד שני, טבע חזקה בבתי החולים, וכיום היא יכולה לנצל את כוחה ולבוא עם סל תרופות ענק שכולל גם מזון תינוקות. אם החוק הזה יעבור, זה יפגע בה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x