$
פרסום ושיווק

האוצר: תוספות שכר יביאו לקריסת רשות השידור

יו"ר הרשות ביקש לבחון העלאת שכר העובדים ב-12%, בהתאם להעלאות השכר לעובדי המגזר הציבורי. האוצר: מדובר ב-60-50 מיליון שקל בשנה

שלי פריצקר 12:15 05.07.11

 

בקשתו של יו"ר רשות השידור ד"ר אמיר גילת לבחון העלאת שכר לעובדים הביאה לחילופי מכתבים חריפים בין הרשות לאוצר. ד"ר גילת ביקש לבחון העלאת שכר לעובדי רשות השידור בגובה של 12% בהתאם להעלאות שכר דומות שקיבלו עובדי המגזר הציבורי.

 

גורמים באוצר אמרו ל"כלכליסט" כי על פי ההערכה, תוספות שכר יגדילו את הוצאות השכר ב-60-50 מיליון שקל בשנה על חשבון משלם המסים, מה שעלול להביא לקריסתה המוחלטת של רשות השידור. במכתב שנשלח לרשות השידור מאגף הממונה על השכר באוצר נכתב כי "הרשות אינה רשאית להעניק תוספות שכר ללא אישור הממונה על השכר וכי כל המפר הוראה זו עובר החוק".

 

יו"ר הרשות גילת כתב בתגובה: "מכתבכם מוחזר בזאת עקב תוכנו הלא ראוי. התייחסותכם לתכתובת פנימית ביני ובין סמנכ"ל הכספים ברשות מהווה התערבות גסה בניהול השוטף של רשות השידור, המנוהלת על ידי הוועד המנהל".

 

גילת הנחה לאחרונה את סמנכ"ל הכספים של הרשות ערן הורן לבחון החלת תוספות שכר (ב-2 פעימות: 5%+7%, כפי שקיבלו עובדי המגזר הציבורי) כבר בחודש יולי, לאור השיפור במצבה הפיננסי של הרשות. על זה הביע משרד האוצר תמיהה, שכן לדבריו הרשות פועלת ללא תקציב מאושר והיא צפויה לסיים את השנה הנוכחית בגירעון של כ-35 מיליון שקל.

 

בנוסף ציין האוצר שהיקף ההשקעות של הרשות ברכישת הפקות עומד על כ-20 מיליון שקל לשנה לעומת 150 מיליון שקל הנדרשים מהרשות על פי חוק.

 

באוצר טוענים כי הבקשה מפרה את ההסכם שנחתם עם נציגי הסתדרות העובדים, אגודת העיתונאים והוועדים המקומיים ברשות השידור, כי העובדים יהיו זכאים לתוספות השכר הארצית רק לאחר תוכנית ההבראה, כחלק מהרפורמה בשידור הציבורי, הכוללת פרישת 700 עובדים, הפחתות שכר, טיפול בחריגות שכר ועוד. יש לציין כי התנהלות הרשות זכתה לביקורת חריפה ביותר בדו"ח מבקר המדינה האחרון.

 

תקציב הרשות ל-2011: 870 מיליון שקל

 

בתוך כך, אחרי 7 שנים ללא תקציב: ועדת הכספים של רשות השידור אישרה אתמול בישיבתה את הצעת תקציב הרשות לשנת 2011 בהיקף של כ-870 מליון שקל. כמו כן הוא כולל 100 מיליון שקל השקעה בתוכן, אך הסכום עדיין לא בהיקף המחויבויות הנדרש העומד על כ-200 מיליון שקל.

 

לדברי יו"ר ועדת הכספים של הרשות דוד חיון: "נעמוד בדרישות התוכן ככל שהרפורמה תלך ותתקדם, אם הרפורמה תיכנס לתוקף כבר בשנה הבאה - נגדיל ב-80 מיליון שקל את תקציב התוכן".

 

בנוסף, התקציב מכיל תוכנית להעמקת גביית האגרה בהיקף 30 מיליון שקל. התקציב יאושר סופית על ידי הוועד המנהל בישיבתו ביום ראשון הקרוב ולאחר מכן יעבור לאישור משרד האוצר.

 

יש לציין כי התקציב לא לוקח בחשבון את הרפורמה המתוכננת ברשות ואשר נמצאת בימים אלו בדיונים בכנסת. לדברי הרשות, כשתיכנס הרפורמה לתוקפה יתקיימו דיונים חוזרים על מנת להתאים את התקציב למציאות החדשה.

 

עבודת הרשות ללא תקציב מאושר זכתה לביקורת חריפה בדו"ח מבקר המדינה האחרון אשר התריע על כך שהוכנו בעבר תקציבים גרעוניים על ידי הרשות.

x