$
פרסום ושיווק

מסכמים כמעט חצי שנה של רייטינג: הערוצים 2 ו־10 נוגסים בערוצי הנישה

נתוני הרייטינג לחמשת החודשים הראשונים של השנה מגלים כי נתח הצפייה הכולל של הערוצים המסחריים גדל ל־48% לעומת 42% בתקופה המקבילה. ערוץ 10 מתחזק באופן מפתיע, רשת מדשדשת וקשת ממשיכה לקרוע את המתחרות

שלי פריצקר 12:29 06.06.11

 

בימים האחרונים הופיעו בעיתונות הישראלית מודעות מטעם ערוץ 10 המצביעות על גידול בנתח המסחרי ובאחוז החשיפה לערוץ. נתוני הרייטינג לחמשת החודשים הראשונים של 2011 באמת מציגים התחזקות ניכרת של הערוץ, אך הדרך לכיבוש טבלאות שיעורי הצפייה הכוללים עדיין ארוכה.

 

על פי הנתונים, הערוצים המסחריים מתחזקים על חשבון הטלוויזיה הרב־ערוצית. מתחילת השנה עומד נתח הצפייה של הערוצים 2 ו־10 על 48% מכלל הערוצים לעומת 42% בשנה שעברה, כך עולה מנתוני הרייטינג שפרסמה ועדת המדרוג.

 

בקרב בין הזכייניות השונות הסיפור הוא אחר: בשעות הפריים טיים, 21:00–23:00, ממשיכות התוכניות של קשת להוביל את טבלת הצפייה עם רייטינג ממוצע של 26.4%, לעומת 16.6% לרשת ו־9.7% לערוץ 10. בתקופה המקבילה אשתקד השיגה קשת 23.2%, רשת עמדה על נתון דומה של 16.7% ואילו ערוץ 10 הסתפק ב־6.1%.

 

הנתונים מראים כי במהלך חודש מאי חווה ערוץ 10 התחזקות, שאותה אפשר לייחס בין השאר לארבעה אירועי ספורט גדולים ששידר בתקופה זו: גמר ליגת האלופות שגרף 23.4%, גמר היורוליג ששודר לפני כניסת ערב יום הזיכרון וגרף 27.4% רייטינג וגם משחק גמר גביע המדינה בכדורגל וחצי גמר היורוליג שגרפו יותר מ־16% כל אחד. שלשום שידר הערוץ את משחק נבחרת ישראל מול לטביה וגרף 14.1%.

 

החלטת ערוץ 10 להתחרות בכוח בימי השידור של רשת, ראשון עד שלישי, ניכרת בנתונים: בשעות הפריים טיים הצליח ערוץ 10 להגיע לרייטינג ממוצע של 13.2% לעומת 16.6% שגרפה רשת, אך בימים רביעי עד שבת השייכים בערוץ 2 לזכיינית קשת, השיג מתחילת השנה ערוץ 10 רק 7.1% בממוצע לעומת 26.4% של קשת.

 

בחודש מאי החל ערוץ 10 לנסות להתחרות בקשת בסופי שבוע, כאשר השיק לוח שידורים חדש בהשקעה של 160 מיליון שקל. לאור זאת, בשבועות האחרונים משקיעים בקשת מאמץ רב להתמודדות על הצופים, ובערבי שבת האחרונים ממעטים לצאת לפרסומות במהלך הפריים טיים ביום זה, וכן משדרים את "אל תפיל את המיליון" בשילוב פריצות של "כוכב נולד" מול השעשועון "ווייפאאוט" המשודר בערוץ 10 במקביל. השקת השעשועון במוצאי יום העצמאות מול השקת "101 דרכים לעוף משעשועון" של רשת היתה מוצלחת, וגרפה 20.8% מול 23.7% של רשת. עם זאת, העברת "ווייפאאוט" לימי שישי מול "אל תפיל את המיליון" - הפילה את נתוני הרייטינג של התוכנית.

x