$
מוסף 2.9.10

"תמיד יהיה ביקוש לבשר רגיל"

פיטר ורסטראט: "איננו מתיימרים להחליף את כל צריכת הבשר השחוט בעולם, אלא להפחית אותו. אחרי הכל כדור הארץ לא מותיר לנו ברירה"

אסף גלעד 10:2802.09.10

איישה דטאר, חוקרת מאוניברסיטת אלברטה שבקנדה, מיפתה בשנתיים האחרונות את המחקר העולמי בתחום הבשר המלאכותי. "לא לחינם התחום כמעט איננו נחקר בארצות הברית", היא אומרת בראיון ל"מוסף כלכליסט". "גידול בשר הוא לא רק ענף תעשייתי ענק בארצות הברית ובעולם כולו, הוא גם ספוג רגשות

ונוסטלגיה. חקלאות וגידול בשר היא אחת התעשיות הראשונות בהיסטוריה האנושית, ותרבויות שלמות נקשרו בה, אבל זו תעשייה שלא עברה שינוי מהותי כבר כמה מאות שנים. היא אמנם מניבה כיום יבול רב יותר, אבל החקלאים נותרו כשהיו, ברמה הבסיסית. הגישה הנוסטלגית הזו מעכבת ותמשיך לעכב את המחקר בתחום".

 

פיטר ורסטראט סבור שהבשר המלאכותי עשוי לספק פתרון מעשי לצמחונים בכל העולם. "צמחונים שלא אכלו בשר בחייהם הם מיעוט קטן. ברור שצמחונים שאינם אוהבים בשר לא ישנו את ההרגל שלהם, אבל אלה שעושים זאת מסיבות מוסריות יוכלו לאכול בשר מלאכותי. אנחנו נפגשים המון עם ארגוני צמחונים ומקבלים מהם יחס אוהד מאוד".

 

ומה לגבי סוגיית הטעם? "קשה יהיה לצפות מה יהיה טעמו של הבשר המלאכותי לעומת בשר מן החי", אומרת דטאר. "כאשר חיה נשחטת, מתרחש תהליך שלם של חמצון השרירים, שבטווח הארוך משנה את טעמם לזה שאנו מכירים כשאנחנו אוכלים אותו. קשה לקבוע מה יהיה טעמה של רקמה שלא עברה שחיטה, אלא פשוט הורדה מתוך שלד מלאכותי".

 

אלא שלכולם ברור, כנראה, שגם לאחר שייפתרו כל הבעיות וייצור הבשר המלאכותי יעבור לפסים מסחריים, הסטייק האדמדמם והמקורי לא ילך לשום מקום. "הערגה לאכילת נתח מפרה עסיסית מארצות הפמפאס שבדרום אמריקה, שאוכלת פרחים באחו, נשחטת ונצלית ארוכות על הברביקיו, לא תיעלם כל כך בקלות", מסכם ורסטראט. "אנחנו מבינים את זה, אבל זו לא האמביציה שלנו. איננו מתיימרים להחליף את כל צריכת הבשר השחוט בעולם, אלא להפחית אותו בשיעור משמעותי. אחרי הכל כדור הארץ לא מותיר לנו ברירה אחרת".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x