ישראל מתחברת לכלכלה
 

בארץ

תגיות קשורות לכתבה
מניות קשורות לכתבה
     

    דעה: לתפנית הזאת תשובה לא ציפה

    יצחק תשובה חשב שהעלאת התמלוגים תעבור מעליו, אבל למגרש המשחקים הפוליטי חוקים משלו

    15.08.10, 07:43

    רק זה היה חסר ליצחק תשובה. בעיצומו של המאבק המשפטי־עקרוני בסוגיית תמלוגי הגז, הוא ואנשיו גילו שתחת רגליהם צמח לו פתאום יצור חדש ומכוער, ולפתע, העיסוק בתמלוגים נהפך בן לילה משאלה עסקית־כלכלית לשאלה של שמאל וימין - אוהבי הערבים מול נאמני ארץ ישראל. ובמגרש הזה, כפי שכבר נוכחנו בעבר, הכל יכול להיות.

     

    מי שנפגש בתקופה האחרונה עם אנשיו של תשובה, בראשות יורם טורבוביץ' וגדעון תדמור, לא יכול שלא להתרשם מהעובדה שיש להם קייס לא רע בכלל

    נגד העלאת התמלוגים.

     

    החפיפניקיות שהפגין האוצר במינוי ועדת ששינסקי ולוחות הזמנים הבלתי אפשריים שקבע לה, האמירות החד־משמעיות של שר האוצר רגע לפני שהקים את הוועדה נגד שינוי משטר התמלוגים וכמובן, הלחץ המסיבי שעוד יבוא מהאמריקאים. כל אלה, בעזרת הבג"ץ שיבוא רגע אחרי שהוועדה תפרסם את מסקנותיה, נותנים לתשובה הרגשה שסיפור התמלוגים יסתיים בניצחון חד וברור שלו שישאיר את תמר ולווייתן מחוץ לכל החלטה שתתקבל.

     

    אבל עכשיו הנושא המשפטי זז הצידה, ופתאום תשובה ואנשיו צריכים להוכיח שלא נהפכו לפתע לחסידי הימין הקיצוני ושהם לא מממנים את מאבק "הפורום למען ארץ ישראל" נגד העלאת התמלוגים.

     

    לפתע, מי שתומך בהעלאת התמלוגים נעשה מזוהה עם הצד השמאלי של המפה הפוליטית, ומי שמתנגד שייך לימין הקיצוני. ואיפה זה שם את שר האוצר יובל שטייניץ? שטייניץ, כידוע, הוא תומך נלהב בהעלאת התמלוגים, אבל גם נץ פוליטי עם תעודות. פתאום הוא מסומן כמי שנמצא מילימטרים ספורים מחנין זועבי.

     

    אם הנרטיב החדש ימשיך להתפתח, גם ראש הממשלה יצטרך לבחור צד, ואחר כך גם למצרים יהיה בוודאי מה להגיד בעניין. את המצרים, כידוע, אנחנו משתדלים מאוד לא להרגיז בימים טרופים אלה. ברגע שהדיון כבר לא עוסק בכמה כסף תקבל המדינה, אלא נהפך לדיון פוליטי, אפילו קוסם בעל ידיים זריזות ולשון חלקלקה כמו יורם טורבוביץ' עלול להיכשל.  

     

    קבלו ניוזלטר יומי המסכם את חדשות היום ישירות למייל שלכם. לחצו להרשמה

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה

     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט אפליקציות נדל"ן עולם פנאי 2012 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה מיוחדים פוטו כלכליסט
     
    השוק
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה /   bizportal
     
    אודות
     
    כלים
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציות