$
נשים ועסקים
באנר מגזין נשים מרץ 2016

פינה פנינה

עבודה מהבית היא דבר מורכב: הילדים מתרוצצים, מטלות הבית מטרידות והספה מפתה; פינת עבודה צריכה לגרות את ההשראה, ולא פחות חשוב, ליצור הפרדה נכונה מחיי המשפחה שתאפשר עבודה שקטה ופורייה מהבית; פנינו לכמה נשים עצמאיות כדי להבין איך הן עושות את זה, ועל הדרך לקבל מהן כמה טיפים לעיצוב פינת עבודה מזמינה

רוני דורי 12:0026.03.16

נפתח בווידוי: הטקסט שלפניכם נכתב ממקום מושבי על הספה, בדיוק כפי שנכתבו רובן המכריע של הכתבות שלי בשנים האחרונות. את היתר כתבתי במיטה. דווקא יש לי פינת עבודה בבית, ואני אפילו די אוהבת אותה, אבל איכשהו השקע בספה קורץ לי קצת יותר. אבל אם לשפוט על פי הבלוג "מיס מנדלה", שמוקדש כולו לחללי עבודה של נשים, זה נובע מכך שהיא פשוט לא מעוררת אצלי את היצירתיות.

במרכז, קרן שביט בסטודיו שלה בקיבוץ יפעת במרכז, קרן שביט בסטודיו שלה בקיבוץ יפעת צילום: תומי הרפז

 

דרושה השראה

 

"אם יש משהו שמשותף לכל הנשים שאני מכירה שיש להן פינות עבודה בבית, זה שהן שילבו בהן משהו מעורר השראה – תמונות, חפצים מיוחדים", אומרת עמנואלה בינר, בעלת הבלוג "מיס מנדלה" העוסק בעיצוב חללי עבודה. "את יושבת במקום הזה שעות רבות, ואת צריכה שהוא ייתן לך משהו בחזרה". "אני אספנית אובססיבית של השראות", אומרת מעצבת ויזמית הלייפסטייל קרן שביט. "עוד כילדה הייתי גוזרת תמונות ממגזין. היום אני חופרת באתרים ונוגעת במקומות שמאוד מדגדגים".

 

ביטוי עצמי

 

"זו פינה שבה את עוסקת בה במלאכה שלך ובמהות שלך, וחשוב שיהיה בה ייצוג של הנפש. לכן כדאי להשקיע זמן בבחירת פריטים שמאפיינים אותך, ולשלב ביניהם, ולא להסתפק בפינת עבודה גנרית מרשת עשה זאת בעצמך", אומרת מעצבת הפנים סיון איינהורן. "בסופו של דבר פינת עבודה כוללת שני פריטים מרכזיים, שולחן וכיסא, ואת כל המסביב, כמו המדפים, אפשר להשלים מאיקאה, אבל את שני הפריטים האלה כדאי לקנות לאחר מחשבה על איך את רוצה שהעסק ייראה ואיך את רוצה לבטא את עצמך".

 

פינת העבודה של סיון איינהורן פינת העבודה של סיון איינהורן צילום: תומי הרפז

 

תאורה נכונה

 

תאורה היא אלמנט משמעותי בכל חללי הבית, ובפינת העבודה בפרט. "מאוד לא בריא לשבת שעות ארוכות במקום שהוא לא מספיק מואר, ובאותה מידה לא בריא לאמץ את העיניים במקום יותר מדי מואר", אומרת איינהורן. " אנשים מחברים מנורה לקיר וחושבים שפה זה נגמר. יש לתאורה נכונה השפעה על מיגרנות ועל ריכוז. צריך להתאים בפינת העבודה את מידת האור, החוזק שלו, הצבע שלו. זה משהו שפחות מדי מייחסים לו חשיבות". התאמה של התאורה משמעותית מאוד למי שעובדת בשעות הקטנות של הלילה.

 

פינת העבודה של עמנואלה בינר, בעלת הבלוג 'מיס מנדלה' פינת העבודה של עמנואלה בינר, בעלת הבלוג 'מיס מנדלה' צילום: תומי הרפז

 

ניצול של הקיר

 

"אני נתקלת המון באנשים שמלבד תליית תמונות בכלל לא משתמשים בממד האנכי של הבית, כלומר בקירות", מספרת איינהורן. "כרגע, למשל, אני מעצבת דירה של אישה שחיה שם כבר כעשור, ואין לה שום דבר תלוי. זה ממש בזבוז. שימוש בכונניות ומדפים יוצר מראה יותר מאוזן". בפינת העבודה שלה עצמה, הממוקמת בפינה, היא מנצלת את החלל באופן אופטימלי: "זה יותר נוח, וכשאת עומדת הכל נמצא מול העיניים, ולא צריך לחטט במגירות". עצה זו, כמובן, רלבנטית במיוחד למי שיש לה ילדים קטנים. 

 

פינת העבודה של יונית שטרן פינת העבודה של יונית שטרן צילום: אביבית ויסמן

 

התרחקות מהכביסה

 

"הפינה חייבת לייצר הפרדה בין הבית, לעבודה", אומרת מיה לנדאו, בעלת עסק לליווי וייעוץ לעסקים יצירתיים. "המטרה היא להציב עמדה שאת לא צריכה לקבל בה קהל, ולמקם אותה היכן שיש פרטיות וניתוק מבית, אפילו למראית עין. שלא ייצא שאת יושבת במטבח ומסתכלת על ערימות הכלים והכביסה. כמו כן, חשוב למקם את פינת העבודה במקום קבוע ונוח שלא יהיה צורך לקפל בסוף כל יום ולפרוס למחרת בבוקר, כי זה פשוט לא יקרה". יונית שטרן, מעצבת פנים (ואמא ליהלי בן 3.5), דווקא נגד הפרדה: "כשממקמים פינת עבודה בחלל ציבורי, אפשר לראות את מי שמשחק בסלון, את מי שמבשל, וזה מצמצם את מספר הפעמים שאת ניגשת לבדוק מה קורה". אם בכל זאת מעוניינים בהפרדה, שטרן ממליצה לעשות אותה באמצעות העמדת רהיט או יצירת ארון סתרים: "עיצבתי דירה שבה מיקמנו את פינת העבודה בתוך נישה, וכשלא עובדים אפשר לסגור עליה דלתות".  

אותיות בלט מעולם בתי הדפוס הישנים, אצל קרן שביט אותיות בלט מעולם בתי הדפוס הישנים, אצל קרן שביט צילום: תומי הרפז

 

ניפוי

 

איינהורן ממליצה על פרקטיקה של פרידה מחפצים: "הדבר הכי חשוב שאנשים עושים פחות מדי זה קל לדלל", היא אומרת. "לאורך הזמן נערמים דברים שפעם היו חינניים והיום כבר לא רלבנטיים. הבסיס בעיצוב זה מרווח – את חיה ברווח שיש בין הגוף שלך לקירות, וככל שיהיו יותר דברים בבית כך את תחיי פחות בנינוחות. עומס משפיע האנרגיה בחלל ועל מצב הרוח. אנחנו לא יכולים להיות תלויים בחפצים. כשאני מתקשה לזרוק חפץ, אני פשוט מצלמת אותו. זה עוזר".

  

סדר

 

חשוב מדי פעם לעשות הפסקה, לעבור על ערימות החומרים ולמיין דברים שמצטברים. "אני לא יכולה לעבוד כשהכל בלגן מסביב", אומרת שביט, שהעתיקה לאחרונה את מקומו של הסטודיו שלה אל מחוץ לבית. "זה דורש היערכות ערב קודם, לאפס את סביבת העבודה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x