$
מחפשי עבודה

מתכוונים להיכנס לפגישה עם הטלפון? אולי כדאי שתשקלו שוב

מחקר חדש מצא כי 60% מהגברים חושבים שזה מקובל לבדוק הודעות במהלך פגישה לא רשמית, לעומת 34% בלבד מהנשים. מחצית מהגברים השיבו כי אין שום בעיה לענות לשיחה בפגישה. מה הם חושבים על שליחת הודעות?

סוכנויות הידיעות 21:0429.10.13
האם זה מקובל להציץ בטלפון הנייד בזמן פגישה? תלוי את מי שואלים. מחקר חדש שנערך בפקולטה למנהל עסקים באוניברסיטת דרום קליפורניה מצא כי גברים סובלניים פי שניים מנשים לקריאת הודעות SMS או מענה לשיחות בטלפונים ניידים בזמן פגישות. עוד עולה מהמחקר כי צעירים סובלניים במידה ניכרת יותר ממבוגרים להתנהגות מסוג זה, כך מדווחים ב"וול סטריט ג'ורנל".

שני מחקרים שנערכו לאחרונה באוניברסיטת דרום קליפורניה בחנו את נושא האדיבות במקום העבודה והשימוש בטלפון הנייד. במסגרת המחקר הראשון נערך סקר בקרב 204 עובדים בחברת הפצת משקאות, ואילו במחקר השני נערך סקר נפרד בקרב 350 עובדים ברחבי ארצות הברית. החוקרים גם ערכו תצפיות לבדיקת השימוש בטלפונים ניידים בפגישות רשמיות ולא רשמיות, במשרד ומחוצה לו. הם תיעדו פעולות כמו מענה לשיחות, שליחת הודעות או מיילים, גלישה באינטרנט ועזיבת הפגישה כדי לענות לשיחה. בשלב הבא החוקרים יצרו את הסקר הכלל ארצי, שהתבסס על התצפיות שלהם, ושאלו את המשתתפים כיצד חשו לגבי הפעילות של אנשים אחרים בטלפונים הניידים במהלך פגישות.

 

האם זה מקובל לבדוק הודעות בעת פגישה? האם זה מקובל לבדוק הודעות בעת פגישה? צילום: שאטרסטוק

 

פיטר קרדון, ממחברי המחקר ומרצה בפקולטה למנהל באוניברסיטת דרום קליפורניה, סיפר לעיתון כי החוקרים "נדהמו" מההבדל בין נשים וגברים בגישה כלפי השימוש בטלפונים ניידים, בייחוד בפגישות לא רשמיות. מהנתונים שנאספו עולה כי 59% מהגברים מחשיבים בדיקת הודעות SMS במהלך פגישה לא רשמית להתנהגות מקובלת, זאת לעומת 34% מהנשים. במקביל, 50% מהגברים ו-26% מהנשים מאמינים כי אין שום בעיה לענות לשיחה במהלך פגישה מסוג זה, ו-43% מהגברים ו-23% מהנשים חושבים שזה בסדר גם לשלוח הודעות.

 

קרדון מוסיף כי תוצאות צפויות יותר התגלו בחלוקה לפי גיל, שכן הצעירים גדלו מוקפים במכשירים ניידים. 80% מהנשאלים בגילאי 21-30 מחשיבים קריאת הודעות סמס או מיילים כהתנהגות מקובלת, לעומת 33% בקרב גילאי 51 עד65. לגבי שליחת מייל או הודעות במהלך פגישה לא רשמית, הנתונים ירדו ל-66% ו-20%, בהתאמה. כך שקרדון מעריך שהעובדים הצעירים ככל הנראה מעצבנים את עמיתיהם המבוגרים יותר מבלי להיות מודעים לכך אפילו.

 

לפיכך, קרדון ממליץ לצוותי עבודה לקבוע כללים בסיסיים לשימוש בטלפונים ניידים במהלך פגישות. על ידי הגדרת איזו התנהגות מקובלת ואיזו לא, המנהלים יוכלו למנוע מראש תרעומת כלפי עובדים שאובססיביים למכשירים הניידים שלהם.

 

קרדון מציין כי החוקרים מתכננים לערוך מחקר מעמיק יותר לבחינת תפקיד המגדר והמעמד בתפיסות לגבי שימוש בטלפון הנייד, וכן מחקר השוואתי עם עובדים בסין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x