$
מעסיקים

פרסום ראשון

ראש ועד עובדי סלקום: "מנהלים מתנכלים לעובדים שרוצים להצטרף לוועד"

גורם בסלקום הכחיש את הדברים. שישה מראשי הוועד בחברה קיבלו זימונים לשימוע לפני פיטורים, שהוקפאו בינתיים. קודם לכן ההסתדרות הודיעה בתגובה לפיטורים כי תכריז על סכסוך עבודה אם וכאשר יוכרז על הקמת ועד עובדים יציג בסלקום

מיקי פלד 19:1702.04.13

אחרי שאיגדה את עובדי פלאפון, ההסתדרות צפויה להקים ועד עובדים גם במתחרה סלקום. הבוקר (ג') הודיעה ההסתדרות לחברה כי היא פועלת מהיום להחתים את עובדי החברה ומקווה להשיג עוד השבוע את החתימות של מעל שליש מ-7,000 העובדים (כולל עובדי נטוויז'ן), על מנת להיות מוכרת כארגון היציג של עובדי סלקום. בנתיים הוחלט בסלקום להקפיא את השימועים ל-6 מראשי ועד הפעולה בחברה, כולל ראש הוועד מיה יניב, שזומנו מוקדם יותר לשימוע לפני פיטורים.

בהסתדרות אומרים כי עד כה חתמו כמה מאות עובדים, כנראה כ-400 עובדים. עוד אומרים בהסתדרות כי העובדים מעוניינים להקים ועד בדומה לזה שקם בפלאפון בסוף השנה שעברה, כזה שיבטיח להם בטחון תעסוקתי.

 

עובדים בסלקום. בעקבות פלאפון? עובדים בסלקום. בעקבות פלאפון? צילום: בועז אופנהיים

 

פעילי ההסתדרות הנמצאים במשרדי סלקום בנתניה אומרים כי מלבד מאבטחים שמנסים לשמור על הסדר, ההנהלה לא מפעילה שרירים נגד ניסיון ההתארגנות, אולי בשל לקחי העבר מהקמת הועד בפלאפון, שלווה בביקורת קשה של בתי הדין לעבודה על התנהלות החברה בניסיון להצר את צעדי הוועד.

 

עם זאת, יניב אמרה ל"כלכליסט" כי "יש התנכלויות לעובדים שרוצים לחתום מצד המנהלים שלהם. מצד אחד החברה שולחת דיוור שהם מכבדים את המהלך, אך מצד שני מפעילים לחץ. עובדים מתקשרים ואומרים כי מנהלים מאיימים על עובדים שלא לחתום. המנהלים אומרים להם להיכנס לחדר ולכבות את הטלפון הסלולרי. ההנהלה חסמה את הקישור לאתר שלנו לכל העובדים. אפילו הזמינו משטרה כדי לפרק את הדוכנים שלנו ועכשיו אנחנו במגעים עם העירייה כדי לקבל אישור להקמת הדוכן. אני קוראת לעובדים שלא ילכו שפופים ויצטרפו אלינו, לא לעמוד על הגדר ולא לעמוד מהצד אלא לקום ולעשות מעשה".

 

יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות אבי ניסנקורן אמר כי "אנו מסיייעים לועד הפעולה בסלקום/נטוויז'ן כפי שגם עשינו במקרים אחרים. הצורך לשפר את מצב השכירים בישראל הוא צו השעה. אנו קוראים להנהלת החברה להיפגש עם נציגי העובדים וההסתדרות לגיבוש מתווה מכובד ומועיל לחברה ולעובדיה ללא צורך במאבקים מיותרים".

 

בפלאפון מועסקים כ-4,000 עובדים, ואם המהלך בסלקום יצליח, ההסתדרות למעשה תהיה הארגון היציג של מעל 50% מעובדי ענף הסלולר. מצב זה יאפשר להסתדרות לבצע מהלך של הכתבת תנאי העבודה לכלל העובדים בענף, כולל בפרטנר ובחברות סלולריות אחרות.

 

ההסתדרות ביצעה מהלך דומה בעבר ברשתות השיווק, כאשר חתמה על הסכם עם שופרסל ומגה והוסיפה בו סעיף שההסכם יועבר לאישור שר התמ"ת ויוצא עליו צו הרחבה שהחיל אותו על כל העובדים בענף רשתות השיווק.

 

במכתב לעובדים כתב היום (ג') ניר שטרן, מנכ"ל סלקום, אמר כי "לפני כשעה התברר לנו שמספר עובדים בחברה פועלים ביחד עם ההסתדרות, במטרה להקים בחברה ועד עובדים. התארגנות עובדים היא זכות ואנו, כמובן, מכבדים אותה. אין לנו כוונה להיכנס לעימות מול עובדי החברה".

 

"אנו חברה שונה ותמיד היינו", אמר שטרן ורמז כי הוא לא יחזור על הטעויות של מנכ"ל פלאפון, גיל שרון, שהתנגדות אקטיבית שלו להסתדרות הולידה גם ביקורת קשה מבית הדין הארצי לעבודה, שאסר בעקבות זאת על מעסיק כלשהו להביע דעה כאשר עובדים מנסים להקים ועד עובדים.

 

בניגוד לשרון, שטרן לא הכניס במכתבו התבטאויות נגד ההסתדרות והקמת הוועד, אך גם אמר כי בסלקום היחס לעובדים הוא טוב, אולי כרמז לעובדים שאין צורך בהתארגנות: "מאז ומתמיד פעלה החברה תוך הידברות ושיתוף העובדים גם בהצלחות וגם באתגרים וכך נמשיך". הוא אמר כי גם כאשר נאלצו להיפרד מעובדים, הם היו החברה היחידה שעשתה זאת תוך מתן מענק לעובדים ועזרה במציאת עבודה. "למרות השנה הכי קשה בתולדות הסלולר והירידה החדה בהכנסות, חילקנו לאלפי עובדי החברה בונוס שנתי בסך 20 מיליון שקל, כתודה והוקרה לכם על עבודתכם בשנה הקשה שעברנו".

 

שימוע לפני פיטורים

 

כאמור, 6 מראשי ועד הפעולה בסלקום זומנו לשימוע. ההסתדרות שלחה בתגובה מכתב זועם למנכ"ל החברה, ניר שטרן, בו כתבה כי אם לא יבוטלו השימועים ההסתדרות תפעל בכל האמצעים העומדים לרשותה, כלומר אף סכסוך עבודה ועיצומים אם וכאשר יוכרז בסלקום על הקמת ועד עובדים יציג.

 

בחברה לא התייחסו לזימונים של השישה, אך גורם בה טוען כי מדובר על חלק מהשינוי הארגוני שעוברת החברה בעקבות המיזוג עם נטוויז'ן והצורך בצמצום הוצאות בשל הגברת התחרות בשוק הסלולר. בכל מקרה, אומר הגורם, כי המראות שהיו במקומות כמו פלאפון לא יחזרו על עצמם בסלקום וכי החברה תכבד את ההתארגנות. בסלקום מציינים כי מכתבי הזימון לשימוע נשלחו עוד לפני שהעובדים המדוברים הפכו לחברי ועד הפעולה.

 

יניב אמרה הבוקר: "אנו קוראים לכלל עובדי החברה להצטרף למהלך המשמעותי של ההתאגדות, החשוב מאוד לעתידנו וביטחוננו התעסוקתי. בתוך כך אנו קוראים להנהלת החברה שלא להתערב בפעילותנו, בהתאם להלכות ביה"ד לעבודה. נפעל נחרצות להשיג את מטרתנו לרווחת כלל העובדים. איננו רוצים חלילה לפגוע בחברה, החשובה לנו מאוד, אלא לחזק אותה ואת סגל עובדיה הנאמן. נשמח לשיתוף פעולה פורה עם הנהלת החברה בכל הנושאים".

 

תגובת סלקום: "מדובר בתהליך התייעלות כולל שבמסגרתו אף נערך איחוד ניהולי של שירות ומכירות נטוויז'ן סלקום ושינוי מבני במגזר העסקי, וכולל צמצומים של כ 50 משרות בשתי החברות יחד. מדובר בתהליך שמבוסס על תוכנית העבודה השנתית ומהווה חלק טבעי מהמיזוג, השינויים אמורים לקצר תהליכים ולשפר את יכולת החברה לתת ללקוחותיה סל שירותים כולל. הנהלת החברה תעשה ככל שביכולתה לסייע לעובדים להיקלט במקומות עבודה חלופיים באמצעות צוות ייעודי שהוקם במיוחד למטרה זו".

 

בתגובה לדברי יניב, גורם בחברה הכחיש כי נעשו פעולות להצרת צעדי הוועד ואמר כי יש הנחייה ברורה של שטרן שלא להתערב בהתארגנות. כמו כן, הוא אמר כי "לא סלקום הזמינה משטרה לפירוק הדוכן אלא אלה היו אנשי השיטור העירוני שפעלו לפירוק, שלא בהזמנת החברה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x