הון אנושי: דנקנר פה?
במסיבת יום הולדת לאלון קסטיאל, בהשקת לק ביפו ובערב התרמה לבית החולים בילינסון - כולם מדברים על דנקנר. האלפיון העליון סוגר שנה
יום למחרת שוב מצאתי את עצמי אצל קסטיאל, הפעם בבית המשפחה, הממוקם במקום מדהים מול הים ברחוב הצדף ביפו העתיקה. בשעת השקיעה נערכה השקה צבעונית של מותג לק בינלאומי. הערב כולו נתן לי את ההרגשה כאילו אני נמצא בסרט של אלמודובר, אולי בגלל צי כתבות הרכילות והבידור שפקדו את האירוע, אולי בגלל הדיוות קארן דונסקי, שבאה עם משקפיים שחורים, ודנה ספקטור, שבאה עם הילדה, אבל בעיקר בגלל דורית וידבסקי, אשת השיווק המיתולוגית של לוראל, ששמה בכיס הקטן את כל כוכבות "מעושרות" גם יחד. וידבסקי הסבירה לי שככל שהמצב הכלכלי מחמיר זה עושה רק טוב לשוק הקוסמטיקה: "הלקים הם מעבר לצורך קיומי כמו אוכל או דיור. הם תשוקה של אשה. זה לא עניין של כסף, מדובר במשהו נשגב. אני מבקשת ממך לשים לב לשינוי שיחול אצל הנשים בזמן שאציג את הלקים החדשים".
רגע לפני שהאירוע השמימי החל תפסתי את יפית גרינברג לשיחה. "אני לא חושבת שהמצב רע כל כך", אמרה, "אף שאני לא מפרסמת את המוצרים של אי.די.בי, חוץ מטיטולים, חשוב להזכיר שהחברות של אי.די.בי, כולל שופרסל, לא מפסידות כסף. גם סלקום לא מפסידה, אז בוא נכניס דברים לפרופורציות".
המשכתי לאירוע התרמה של בית החולים בילינסון למען הקמת מרכז חדש למחלות והשתלות כליה, שנערך באפקה בביתם המעוצב של אלי ושלי ביטון. לאירוע הגיעו חברי עמותת הידידים של בית החולים, ובראשם יו"ר העמותה פיני כהן והנשיאה נאוה ברק. לפני שניגשנו לארוחה על טהרת הבישול המולקולרי, שהכין השף שחר דבח, הספקתי לשוחח עם עו"ד גדעון פישר, שאמר: "עד לפני שבוע הייתי אופטימי. אחרי שדיברתי עם חברי סטנלי פישר, שאמר לי שהוא די מודאג, הפכתי לפחות אופטימי". שאלתי אותו מה דעתו בנוגע לדנקנר ונפילת אי.די.בי, והוא אמר: "אני מתמקד באנשים שיכולים לקנות חלק מהחברות. הנה בדיוק אני רואה מולנו את שלמה שמלצר". שמלצר, מצדו, העדיף לחייך ולשתוק.
שלווה הסל אמרה שמה שעושים לדנקנר זה נורא. "מה, הוא גנב? הוא לקח ממישהו? בסך הכל בחור טוב שמנסה לעשות ככל יכולתו להציל את המצב", אמרה. גם ניר זיכלינסקי העדיף להסתכל על חצי הכוס המלאה. "השנה הבאה", אמר, "תהיה טובה מאוד לרכישת עסקים חדשים, למי שיכול".
בין המנות המולקולריות - שכללו בין היתר ביצה עלומה שנקראה "ביצת הפתעות" וסורבה "עידן הקרח" - נישאו דברים על ידי נציגי בית החולים, בהם מנהל בית החולים ד"ר ערן הלפרן, ומנהל מחלקת ההשתלות פרופ' איתן מור, שהכין מצגת שקופיות פלסטית למדי של איברים מושתלים. אחריו עלה השף דבח, שהסביר כיצד מכינים ספגטי חמוציות מג'לטין צמחי ובעזרת צינור מחנות חיות. הוא גם הכין פופקורן מוקפץ בחנקן נוזלי, ושלום זינגר, בן זוגה של נאוה ברק, אמר שלמזלנו אנחנו בחברת רופאים, למקרה שלא נשרוד את כל האקספרימנטים הקולינריים.
כשסוף סוף הוגשה המנה העיקרית - סטייק פילה שבושל בוואקום, בטמפרטורה הנכונה, ועליו נר של שומן אווז - התעקש השף שלא יתחילו לאכול עד שהנרות יימסו, והמלצרים התרוצצו בין השולחנות והדליקו שוב ושוב את הנרות שהתעקשו להיכבות לפני שהשומן נמס. עד סוף הערב נאספו 250 אלף שקל למען בית החולים.