$
גילעד נס

תיאוריית הקשר: המשרד לענייני הופעה בתקשורת

במקום לצאת בהצהרות שלא ניתן לעמוד מאחוריהן, כדאי שבמשרד יעיינו יותר בספרות המקצועית

גילעד נס 09:4110.11.10
בתיבות הדואר האלקטרוני של מחלקות הרגולציה בחברות התקשורת נחתה בשבוע שעבר הודעתו של יאיר כפיר, סגן מנהל אגף במשרד התקשורת. כפיר הורה לחברות לשנות בפרסומיהן המתייחסים למהירויות האינטרנט את הכיתוב כך שיציין כי מדובר ב"עד X מגה־ביט לשנייה", ולא סתם מגה־ביט. קשה להאמין כי אזרח שהתלונן על אטיות האינטרנט שלו זכה מחברת התקשורת שאליה פנה לתשובה בסגנון "הבטחנו 5 מגה־ביט, אך אנחנו משדרים אותם אליך לאורך שבוע", אך הדרישה לדיוק בפרסום הנה לגיטימית, וכך גם הדרישה לציין כי מדובר במהירות מקסימלית.

 

גורמים במשרד התקשורת מיהרו לעדכן את העיתונאים כי בשלב הבא יורה המשרד לחברות לציין את המהירות המינימלית שאותה הן יספקו - וכי יטיל סנקציות על חברה שלא תעמוד בהתחייבות זו. הלך רוח זה שוב מדגים עד כמה חסר במשרד התקשורת גורם המבין כי הבטחת מהירות מינימלית, לתכנים מחוץ לישראל על גבי רשתות שבחלקן אינן בשליטת ספק התקשורת הישראלי - אינה ניתנת לביצוע ולאכיפה. עוד לפני כן כדאי שבמשרד התקשורת יעיינו בספרות המקצועית בטרם הם מביכים עצמם בפומבי. הוראתו של כפיר לחברות קבעה כי יש לציין את המהירות ב"MB/S". זאת כאשר הביטוי הנכון הוא בכלל Mb/s או Mbps.

 

ממחזר קלישאות. שר התקשורת משה כחלון ממחזר קלישאות. שר התקשורת משה כחלון צילום: אוראל כהן

 

בחזרה לעתיד

 

יו"ר מועצת הכבלים והלוויין ניצן חן הכריז השבוע על קיצור תקופת ההתחייבות של לקוחות HOT ו־yes משלוש שנים לשנה וחצי. עבור הצרכנים מדובר בבשורה חיובית, אך מועד ההודעה שנשלח לעיתונאים לא היה מקרי - ההודעה נשלחה כמה שעות לאחר שפורסמה באותו בוקר הידיעה ב"כלכליסט" על כך שהמועצה דווקא נעתרה לבקשת yes, ודחתה את תחילת הפחתת קנסות היציאה בענף הטלוויזיה מנובמבר 2010 לינואר 2011. במשרד התקשורת ובמועצה, שחששו מביקורת על הכניעה כביכול לחברות, מיהרו לשלוף את ההודעה המוכנה מראש והסיטו את הדיון לעבר פעילותם הנמרצת לטובת הצרכן. כיצד אנו יודעים שההודעה לא היתה אמורה להתפרסם באותו יום אלמלא הפרסום ב"כלכליסט"? מי שעיין בהודעה לעיתונות גילה שהיא נושאת את התאריך 11 בנובמבר, כלומר מחר.

 

עו"ד חוזר הניגון

 

אך מה נלין על סגן מנהל אגף במשרד התקשורת או על פעילות הדוברות שלו, כאשר כבוד השר עצמו מקפיד לנצל כל מצלמה ורשמקול כדי למחזר קלישאות? בשבוע שעבר, בישיבה שעסקה במהירות האינטרנט בישראל, חזר השר משה כחלון על מנגינת "חברות התקשורת מנסות לעכב תהליכים באמצעות הבג"ץ", וכמובן זכה לכותרות באמצעי התקשורת.

 

אולי כדאי שכבוד השר יבהיר גם לעובדי משרדו את התנגדותו לעשות שימוש בכלי המשפטי הלגיטימי הזה, ובמיוחד לסמנכ"ל ההנדסה במשרד, חיים גרון. האחרון עתר לבג"ץ נגד מנכ"ל המשרד בטענה כי המנכ"ל מסרב לאפשר לו לחתום בתוארו כעו"ד על מסמכים היוצאים משולחנו. העתירה נגד המנכ"ל, עו"ד בעצמו, נדחתה לפני כשבועיים, לא לפני שהפכה את היחסים בתוך משרד התקשורת לראויים לגיחוך פומבי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x