$
סטארט-אפים והון סיכון

בלעדי לכלכליסט

אפל קונה את פריימסנס ב-345 מיליון דולר

טכנולוגיית החיישנים לזיהוי תנועות גוף של פריימסנס תשמש את אפל בטלוויזיה החכמה ובמכשירים הביתיים שהיא מפתחת. בחברה מתל אביב הושקעו עד היום 85 מיליון דולר. המשקיעות הבולטות הן קרנות ג'מיני וג'נסיס הישראליות וקיינן האמריקאית, שכל אחת מהן צפויה לזכות בנתח של כ־80 מיליון דולר מהמכירה

גולן חזני ואסף גלעד 06:5717.11.13

חברת אפל העולמית מבצעת רכישה שנייה בישראל. ל"כלכליסט" נודע כי אפל סיכמה את הפרטים לרכישת הסטארט־אפ פריימסנס תמורת 345 מיליון דולר, והודעה על העסקה צפויה להתפרסם בשבועיים הקרובים. הסכום כבר כולל כ־20 מיליון דולר שנמצאים בקופה של פריימסנס.

 

על המו"מ הראשוני בין הצדדים דווח בלעדית ב"כלכליסט" ביולי האחרון. אז צוין כי משלחת מנהלי הנדסה בכירים של אפל בתחום החומרה האופטית ביקרה בישראל בחשאי, ובילתה יום שלם בחברה הישראלית הממוקמת ברמת החייל.

פריימסנס גייסה 85 מיליון דולר מקרנות הון סיכון, והראשונות שבהן היו הקרנות הישראליות ג'מיני וג'נסיס וקרן קיינן האמריקאית.

מה דעתך על מניית APPLE:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

לפי ההערכה, כל אחת מהן השקיעה כ־15-20 מיליון דולר בפריימסנס וצפויה לזכות בנתח של 70-80 מיליון דולר, החזר סביר על ההשקעה.

 

עיכוב בשל סוגיה משפטית

 

העסקה אמורה היתה להיחתם כבר בתחילת החודש אולם סוגיה משפטית סביב השותפות של היזמים בפריימסנס עיכבה את החתימה. בימים אלה עמלים שני הצדדים על פתרון הבעיה האחרונה, והחוזה ייחתם כאמור בימים הקרובים.

 

מיעוט המשקיעות בחברה, לא יותר מארבע משקיעות חיצוניות וכן העובדה שפריימסנס הנה חברה רווחית ומחזיקה בקופת מזומנים של כ־20 מיליון דולר, מאפשרים למשקיעים הראשונים בחברה - קיינן, ג'נסיס וג'מיני - לצאת ברווח סביר מההשקעה. משקיעה נוספת היא קרן סילבר לייק סומרו, שהובילה השקעה של 50 מיליון דולר בחברה בגיוס שנעשה בשנת 2011.

 

המייסד אביעד מייזלס (מימין) ומנכ"ל פריימסנס ינון ברכה המייסד אביעד מייזלס (מימין) ומנכ"ל פריימסנס ינון ברכה צילום: אוראל כהן

 

החברה ממוקמת ברמת החייל ומעסיקה כיום, לפי ההערכות, כ־150 עובדים. פריימסנס נוסדה בידי יוצאי יחידה טכנולוגית בחיל מודיעין - אביעד מייזלס, אלכס שפונט, תמיר ברלינר ודימה רייס - והיא מנוהלת על ידי ינון ברכה.

 

אפל היא אחת מחברות ההייטק הפעילות בישראל, עם שלושה מרכזי פיתוח המעסיקים 400-300 עובדים. את פעילות המחקר והפיתוח של אפל בישראל החלה החברה בתחילת 2012, עם השלמת רכישת אנוביט מהרצליה תמורת 390 מיליון דולר. כיום המרכז בהרצליה מפתח בקר אלקטרוני המשפר את פעילות זיכרון הפלאש המצוי בבסיס האייפון והאייפד של אפל.

 

 

פריימסנס פיתחה מערכת משולבת חומרה ותוכנה, המבוססת על בקר חומרה המשמש כחיישן תלת־ממדי. החיישן מסוגל לעבוד בפנים הבית, לזהות פנים, הבעות פנים וכן את תנועות גוף האדם, כל זאת כדי לתרגם את תנועות הגוף למשחק מחשב. בסוף העשור הקודם הציגה פריימסנס את בקר החומרה המתקדם ביותר לאותו זמן מבחינת הדיוק, הרזולוציה ותפיסת השטח.

 

רכיב שיסייע לפתח טלוויזיה

 

אפל, שסופגת ביקורת על חוסר חדשנות בעידן שאחרי סטיב ג'ובס, מעוניינת להיכנס לשוק הבידור הביתי ולפתח טלוויזיה עם שירותי מדיה וממשק משתמש חדשני. ככל הנראה היא מעוניינת להשתמש בטכנולוגיה של פרימסנס בשימוש בזיהוי תנועת גוף האדם.

 

אפל כבר פיתחה פטנטים בתחום הפעלת הטלוויזיה הביתית באמצעות חיישנים ותנועת הגוף. עכשיו מתפרסמות השמועות שלפיהן אפל צפויה להשיק טלוויזיה משלה שתתחרה בטלוויזיה החכמה של סמסונג, ותקרא iTV. זו צפויה לצאת לשוק ככל הנראה רק ב- 2015 או 2016, ולפצות על הירידה במכירות הקונסולות של אפל TV, מערכות הזרמת מדיה שמכירותיהן השנה עד כה נמוכות בכ־5% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. הבלוג MacRumors העריך לאחרונה כי הטלויזיה של אפל תצטרך להציג מאפיינים חדשים הן בהיבט התוכן והן בהיבט הטכנולוגי, וזו אחת הסיבות, ככל הנראה, שבגללן בחרה אפל להכריז כי תשקיע 10.5 מיליארד דולר בתשתיות. לפי הפרסומים אפל תשקיע 10.5 מיליארד דולר בשנה הבאה בתשתיות ייצור, ככל הנראה גם בתשתיות ייצור טלוויזיה במספר גדלים של מסכים, דבר שידרוש הקמת שרשרת ייצור מורכבת.

 

כיוון נוסף הוא עולם המחשוב הלביש. השוק כולו ממתין לשעון המגע של אפל שיושק עוד השנה, אך אפל לא צפויה להוביל אותו. כל ענקיות הטכנולוגיה מפתחות גם הן מוצר דומה, בהן גם סמסונג שהקדימה את אפל והשיקה שעון שכזה כבר לפני כחודשיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x