$
חדשות התקשורת

האוצר: "כניסת עוד מתחרים לשוק התשתית הנייחת תקדם את שוק התקשורת"

בסקירה השבועית של הכלכלן הראשי נאמר כי "במדינות רבות נקבעה החובה לאפשר למתחרים חדשים שימוש בתשתיות הפיזיות של החברות הקיימות"; פרטנר הודיעה לאחרונה על הקמת תשתית עצמאית משלה של סיבים אופטיים

אלירן מלכי 15:2617.07.16

במשרד האוצר סבורים כי התחרות בשוק תשתיות התקשורת נמוכה בהשוואה לתחרות בשוק הסלולר רווי המתחרים. כך עולה מהסקירה השבועית של אגף הכלכלן הראשי באוצר שהתפרסם היום (א'). הסקירה התמקדה בתחרות בשוק תשתיות התקשורת הנייחת בישראל (אינטרנט וטלפון קווי).

 

 

 

בסקירה נאמר כי לכניסת מתחרים נוספים לשוק התשתית הנייחת בישראל "פוטנציאל לתת דחיפה קדימה לשוק באופן שיעזור למצב את ישראל בשורה הראשונה של המדינות מבחינת תשתיות התקשורת".

 

אין זה מקרה שהאוצר הוציא את חוות הדעת שלו על שוק התשתיות דווקא עכשיו. לפני כחודש הכריזה פרטנר על הקמת תשתית עצמאית משלה של סיבים אופטיים, והערכות הן כי ההשקעה תהייה בהיקף של 2-5 מיליארד שקל. כניסת פרטנר לשוק התשתיות בישראל תעורר את התחרות ותגרום לתזוזה בקרב החברות הקיימות כיום: בזק (המגיעה לכל בית בישראל), HOT (המגיעה למרבית הבתים בישראל אך לא לכולם) ומיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל השקוע בבעיות עד הצוואר ואינו זז לשום מקום.

 

סיבים אופטיים סיבים אופטיים צילום: shutterstock

 

גורלה של פרטנר והנחת התשתית השלישית בישראל תלוי אך ורק במשרד התקשורת והעבודה הצמודה שלו עם החברה. גורמים בפרטנר טוענים, כי בזק תעשה הכל כדי לעכב את הפריסה של פרטנר ולמנוע ממנה להתקדם הלאה. השאלה היא מה משרד התקשורת יעשה בנידון – האם הוא מתכוון להעלים עין מהנושא ולתת לחברות להתדיין לבדד בבית המשפט ובכך לעכב את הפריסה והאלטרנטיבה שפרטנר מנסה להציע, או לחלופין ללכת איתה יד ביד ולהתיר כל מכשול שעלול להגיע מבזק.

 

בדוח הכלכלן הראשי נכתב: "רגולטורים שונים בעולם זיהו את הפוטנציאל של שחקנים חדשים לתרום להתפתחות שוק התקשורת, ועל כן נקטו בצעדים שנועדו לעודד את המגמה. בפרט, במדינות רבות נקבעה החובה לאפשר למתחרים חדשים שימוש בתשתיות הפיזיות של החברות הקיימות - תשתיות כגון הקנים, התעלות או העמודים דרכם מועברים סיבים אופטיים או כבלים אחרים".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x