$
גיקיפדיה

גיקיפדיה: האם באמת תוכלו לגלוש במהירות של 100 מגה-ביט?

חיבור אלחוטי מוריד את מהירות הגלישה, אבל גם המעבד והזיכרון במחשב יכולים להאט את האינטרנט. רגע לפני שמקבלים את ההצעה לשדרוג הפס, יש כמה דברים שכדאי לבדוק

גילעד נס 17:5107.05.12

הפרסומות מבטיחות לנו אינטרנט במהירות מסחררת, והחברות משדרגות את הפס ומרחיבות אותו כדי להציע חיבור במהירות של 100 מגה־ביט לשנייה. אבל האם באמת אפשר לנצל את מלוא הפס בחיבור כזה?

 

נקודת החיבור לאינטרנט עוברת דרך מודם, לא משנה באמצעות איזו חברה אתם מחוברים לרשת. ברוב הבתים בישראל אוחד המודם עם נתב למכשיר אחד, המסוגל גם לקבל את אות האינטרנט מחוץ לבית וגם להפיץ אותו, באופן חוטי או אלחוטי, לכמה מחשבים ברחבי הבית.

 

המודם המסופק בידי חברת האינטרנט מסוגל, כמובן, לספק את המהירות המוצהרת. צוואר הבקבוק עלול להיות בחיבור בין המודם לבין המשתמש עצמו. הנתב מפיץ את האינטרנט באמצעות חיבור קווי, כלומר דרך כבל רשת, למחשב הממוקם בסמוך או באמצעות חיבור אלחוטי - רשת WiFi שאותותיה נקלטים במחשבים ובמכשירים ניידים אחרים המפוזרים בבית.

 

מהירות הרשת האלחוטית, כלומר היכולת שלה להעביר מידע בנפח מסוים בו־זמנית, תלויה בכמה גורמים, כאשר השניים החשובים שבהם הם התקן והטופוגרפיה של השטח.

 

תקן התקשורת של רשת האביזרים האלחוטיים הנו לרוב b, 802.11g או n. תקני b ו־g מאפשרים, ברשת הפועלת בתנאים אופטימליים, להעביר עשרות מגה־ביטים של מידע. תקן n, שמצריך גם שימוש בשתיים או אפילו ארבע אנטנות בנתב, מגיע כבר למהירויות של מאות מגה־ביטים. כלומר, אם אתם מחוברים לאינטרנט במהירות של 100 מגה־ביט אבל הנתב שלכם הוא בתקן b או g, הרשת האלחוטית מסוגלת להעביר פחות מידע מהכמות שמגיעה מהמודם, ולא תוכלו לנצל את כל רוחב הפס.

 

המחשב שלכם יעמוד בזה?

 

טופוגרפיית המיקום חשובה, כיוון שדלתות ברזל, קירות וחפצים אחרים יכולים לפגוע באיכות האות האלחוטי ולגרום לצניחה במהירויות. מובן שגם המרחק מהנתב משפיע על המהירות. בקיצור, המודם בסלון ואתם רוצים לגלוש מהמיטה בחדר המרוחק? אל תצפו לקבל את המהירות המלאה.

 

גם על חיבור קווי אי אפשר לסמוך בעיניים עצומות: כדי להתחבר לאינטרנט יש צורך בכרטיס רשת שנמצא במחשב, אליו נכנס כבל הרשת היוצא מהנתב או מהמודם. כרטיס רשת התומך במהירות של 10/100 מגה־ביט לא יאפשר ליהנות מהמהירות המקסימלית שישגר לעברו המודם או הנתב. במחשבים הנמכרים בשנתיים־שלוש האחרונות מצוי כרטיס רשת התומך במהירויות של עד 1 גיגה, כך שלמעט מקרי קיצון, אם המחשב שלכם נקנה לאחרונה, תוכלו להירגע.

 

גידי גוב בפרסומת לבזק. גם על חיבור קווי אי אפשר תמיד לסמוך גידי גוב בפרסומת לבזק. גם על חיבור קווי אי אפשר תמיד לסמוך

 

אבל יש עוד צוואר בקבוק: גם עוצמת המחשב, כלומר מהירות העיבוד שלו ונפח הזיכרון, הם גורמים משמעותיים בחוויית השימוש. כאשר מגיעים אל המחשב תוכני וידיאו באיכות HD, המחשב עלול שלא להיות חזק מספיק כדי לבצע את עיבודי התמונה והקול הדרושים. בשורה התחתונה וככלל אצבע: חיבור מהיר לאינטרנט מצריך מחשב חזק.

 

רגע לפני שאתם מתפתים להצעה להתחבר לחבילת אינטרנט מהיר, ודאו מה מצב הציוד שנמצא אצלכם בבית והביאו בחשבון את כל המגבלות שמאטות את קצב החיבור לרשת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x