$
סטארט-אפים והון סיכון

בלעדי ל"כלכליסט": טריפבורד הישראלית מגייסת מיליון דולר מהסיני העשיר בעולם

השקעה רביעית ללי קא-שינג בישראל: הסטארט-אפ פיתח סוכן נסיעות היודע להתאים נופש בשיחה קולית. טריפבורד היא הישראלית הראשונה שיוצאת מהחממה הטכנולוגית של סטנפורד, שבה פותחו אבות-הטיפוס של העכבר וה-LCD

אסף גלעד 11:4215.02.12

סטארט־אפ ישראלי נוסף גייס הון בחודשים האחרונים מהמיליארדר הסיני לי קא־שינג, בעליה של חברת התקשורת האצ'יסון ומשקיע ידוע בסטארט־אפים בולטים כגון פייסבוק וסירי. חברת טריפבורד (Tripboard) של היזמים נדב גור, אמרי גולדברג ומוסי שוכמן, שתשיק באפריל אפליקצייה שתשמש כ"סוכן נסיעות" אוטומטי, גייסה כמיליון דולר מהמיליארדר באמצעות קרן ההון סיכון שלו, הורייזן. זוהי ההשקעה הרביעית של קא-שינג בישראל

 

אין מקום מתאים יותר עבור סטארט־אפ כמו טריפבורד לקום בו מאשר חממת הסטארט־אפים של אוניברסיטת סטנפורד (SRI), הנחשבת למרקחה של טכנולוגיה ששינתה את העולם. כאן פותחו אבות־טיפוס של עכבר המחשב, מסך ה־LCD, הפקס הדיגיטלי הראשון ואפילו תשדורת האינטרנט הראשונה, אשר עברה בין אוניברסיטת ברקלי למכון היוקרתי.  אחת החברות שיצאו מהחממה היוקרתית היא ניואנס, שהפכה לסטנדרט בתחום זיהוי הדיבור האנושי ותרגומו למילים כתובות.

 

חברה מוכרת וטרנדית יותר שיצאה מהחממה היא סירי, שנרכשה על ידי אפל תמורת 200 מיליון דולר ושולבה במכשירי אייפון 4S. החברה מאפשרת למשתמש לא רק לדלות מידע באמצעות פקודות קוליות מהאייפון שלו, אלא גם "למשב" את המכשיר ובמקרים מסוימים לתקשר איתו, גרמה לכל מתחרותיה לפתח אפליקציות דמויות סירי.

 

כששלושה ישראלים נפגשים בסטנפורד

 

הסיפור הישראלי של החממה החל עם מינויו של דרור אורן, בוגר סטנפורד שעבד בעבר בנייס, למנהל תחום התוכנה והאינטרנט בחממה. אורן סייע לגיוסו של נדב גור, מי שייסד וניהל במשך עשר השנים האחרונות את מובימייט, חברה ישראלית מלוד שהפכה לאפליקציית הדגל בתחום התיירות במכשירי בלקברי.

 

גור פגש בחממה בשני ישראלים נוספים: אמרי גולדברג ומוסי שוכמן, ואיתם הקים את טריפבורד, סטארט־אפ עם רגל אחת בסן פרנסיסקו ורגל שנייה בתל אביב.

"כשאתה מחפש בית מלון או אטרקציה תיירותית בגוגל או באקספדיה, אתה מקבל רשימה ארוכה ולא תמיד רלבנטית של שמות בתי מלון", אומר נדב גור, מנכ"ל טריפבורד.

 

לדברי גור, "רבים מבתי המלון בעולם מקודמים במנועי החיפוש באמצעות מניפולציות שונות (SEO), כך שקל ללכת בהן לאיבוד. מצד שני, כשאתה מגיע אל סוכן הנסיעות שלך, הוא יודע להתאים לך בדיוק שתיים או שלוש הצעות שמאוד מתאימות למה שאתה מבקש".

 

טריפבורד. בחברה טובה טריפבורד. בחברה טובה צילום: יובל חן

 

רוצים להיות סירי של עולם התיירות

 

על פי ההכרזות של טריפבורד, החברה מעוניינת לעשות לתיירות את מה שעשתה סירי לסלולר. כבר באפריל היא צפויה להשיק את מה שהיא מכנה "סוכן נסיעות אוטומטי", אפליקציה סלולרית שבנויה בהשראת סירי ותאפשר באמצעות שיחה ומשוב להתאים את חבילת הנופש או התיירות האופטימלית.

 

"אתה מנהל דיאלוג עם סוכן הנסיעות שלך", אומר גור. "הוא מציע לך הצעות ואתה מתקן אותו - הוא שולח אותך למקום אחד, ואתה מכוון אותו למלון בפחות מ־100 דולר ללילה או לרשת מסוימת, כי אתה שייך לתוכנית לנוסע המתמיד".

 

"בחיפוש שלנו אחרי כישרונות ורעיונות, ישראל תמיד עולה כמקום שיש בו הרבה משניהם, ואני גאה שסוף סוף קבוצה ישראלית לחלוטין יוצאת מהמתחם", מסכם אורן. "טריפבורד היתה ניסיון ראשון להקים חברה שחלק ממנה יושב בארץ, והוא עלה יפה".

 

לכתבה באנגלית לחץ כאן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x