• תפריט
הפסקה לעסקית

געגועיי לניינטיז

ענתי ביסטרו בגבעתיים מפתה במחיר ובעיצוב הנוסטלגי, רק חבל שגם האוכל מזכיר בתי קפה של פעם

גלי וולוצקי 08:5119.11.15

רחוב כצנלסון בגבעתיים רועש ומצחין משאיבת ביוב, אבל כשאנחנו מתקרבות לענתי ביסטרו אנחנו נכנסות לבועה שקטה ורוגעת, שכל כולה רטרו לשנות התשעים העליזות. מסך טלוויזיה גדול משדר תוכניות בישול, פסקול של שירי שלמה ארצי מתחלף בפופ מיושן, ובתפריט נצפה שילוב של מנות בית קפה קלות (כמו סלט טונה) וכמה משוברי הקופות העכשוויים (כמו סלט קינואה ופולנטה תירס ופטריות).

 

התפריט העסקי כאן מציע ארבעה מסלולי מחיר זולים במיוחד - 29, 36, 39 או 49 שקל, הנקבעים לפי מחיר המנה העיקרית וכוללים שתייה קלה. בתוספת 10 שקלים תקבלו גם מנה ראשונה. לזכות המקום יש לציין שאפילו המסלול הזול ביותר, דהיינו 29 שקל, מציע אפשרויות משביעות וראויות, כמו חזה עוף בצ'ימיצ'ורי ותוספת חמה.

 

 

ניוקי גבינות. הרוטב טעים, הניוקי עצמו דביק ניוקי גבינות. הרוטב טעים, הניוקי עצמו דביק צילום: נמרוד גליקמן

 

לפני שהגענו הצצנו באתר האינטרנט של המקום, שנראה מבטיח - מלא אנשים מחייכים ומנות מושקעות. בדרך פינטזנו על ארוחה צנועה, אך מקצועית ומשובחת. ואולם, מה שקיבלנו בפועל היה אוכל שמנסה להיות מעודכן, אבל בסופו של דבר נשאר ברמה של בתי הקפה של העשור הקודם.

 

מנה קטנה של כרובית מטוגנת (10 שקלים) עם ספייסי מיונז וטחינה הזכירה פאבים של פעם והיתה לא יותר מחביבה. פולנטה תירס ופטריות (10 שקלים) היתה עשירה וטעימה, אבל המרקם שלה היה כבד מדי, והפטריות שנקצצו דק הוספו בקמצנות, ולא הצליחו להוסיף לה טעם.

 

גם המנה העיקרית לא ענתה על הציפיות. ניוקי גבינות (39 שקל) שהמלצרית הצהירה בגאווה שמכינים במקום, היה דביק - וחבל. הרוטב, שהכיל גבינת פטה, שמנת, חמאת שום ובזיליקום היה טעים למדי, אם כי כבד וחסר עידון. בזמנים שבהם מסעדות העילית כבר הרגילו אותנו לנוסח האוורירי של הכופתיות האלה, מוטב לרכוש ניוקי איכותי ממקום שיודע להכין אותם, או לפחות לשפר את הביצועים.

 

מנת עוף סופרים (49 שקל) - נתח עוף שהושרה במרינדה ובושל בוואקום בטרם נצלה - היתה קצת יבשה. שוב, מנה שניסתה ולא הצליחה לעמוד בסטנדרט של ביצוע מדויק. התוספות היו מוצלחות ממנו: סלט ירוק ושעועית ירוקה פריכה וטעימה. אף על פי שהכוונות הטובות ניכרות, ענתי ביסטרו נראה כמועמד מושלם לתוכנית הבישול החדשה של אסף גרניט. צריך לשפר את ביצועי המטבח, לרענן את התפריט, להשליך את מסך הטלוויזיה (או לפחות לכבות אותה בשעה שאנשים מעל גיל 12 סועדים במקום) ולנגן פסקול שלא נשמע כאילו נלקח מתחנת רדיו אקראית. אבל אם ענתי ביסטרו רוצים לעמוד בציפיות שמעורר הקונספט הביתי והחביב שלהם, הם יצטרכו להתאמץ יותר.

 

ענתי ביסטרו

 

  • ז'אנר: בית קפה־ביסטרו שכונתי
  • מיקום: כצנלסון 63, גבעתיים. 03-6700635
  • מחיר העסקית: 49–29 שקל
  • זמנים: ראשון-חמישי
  • 12:00–17:00
  • התחככות: אנשים בפגישות עבודה והורים שמחפשים פתרון לארוחת צהריים
  • שירות: משתדל ונעים
  • כשרות: אין
  • חניה: באחד הרחובות הסמוכים
  • נגישות נכים: יש, ויש
  • שירותי נכים
  • שורה תחתונה: מתאמץ אך מאכזב

 

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות