$
מה מתבשל

שעיה מביא כבוד

השף אלון שעיה זכה בפרס ג'יימס בירד היוקרתי על מסעדותיו בניו אורלינס. וגם: מיזם קולינרי חדש בהוד השרון ופסטיבל ירדן וינטאג' ביקב רמת הגולן

גלי וולוצקי 08:5507.05.15

גאווה ישראלית. אחרי שבשבוע שעבר הוכתרה מסעדת פאלומר של קבוצת מחניודה בלונדון כמסעדה הטובה בעיר בידי מגזין GQ, השבוע זכה שף יליד ישראל, אלון שעיה, בתואר השף הטוב ביותר באזור הדרומי של ארצות הברית בטקס פרסי ג'יימס בירד הנחשב.

 

שעיה (37), השף של מסעדת דומניקה בניו אורלינס, סיפר לתקשורת האמריקאית כי הוא מקפיד לשלב במאכליו נגיעות ישראליות, במיוחד בחגים ישראליים, וכי למד לבשל כשבילה בילדות את רוב זמנו הפנוי במטבח עם סבתו ואמו. דומניקה, שאותה פתח ב־2009, כבר זכתה להכרה כשהוכתרה כאחת המסעדות הטובות של 2012 בידי מגזין הקולינריה הנחשב "Food & Wine". לפני כמה חודשים פתח שעיה מסעדה נוספת בעיר, הנקראת שעיה ומגישה מטבח ישראלי, שבתוך זמן קצר הפכה לאחד המקומות הלוהטים בסביבה.

 

גסטרונומיה בהוד השרון. מיזם קולינרי חדש שיכלול מסעדה, בר, מעדנייה ושוק איכרים נפתח באולמות מופת המיתולוגיים בהוד השרון. המקום, שנקרא מופת בר־בראסרי, נמצא בבעלות עודד צביקל (ממייסדי רשת סושי טו גו, ומי שניהל את ההפקה הקולינרית של "מאסטר שף" ו"משחקי השף") ותומר אבנון (איש עסקים, סוחר נשק, ומסעדן המחזיק גם בריזורט באי בתאילנד).

  

חריימה טריפוליטאי של דג ים ושרימפס במופת בר־בראסרי בהוד השרון חריימה טריפוליטאי של דג ים ושרימפס במופת בר־בראסרי בהוד השרון צילום: תומר אבנון

 

על המטבח הופקד השף ברק אלמיש (לשעבר האדסון וברנז'ה), שיציע תפריט מקומי עם מנות כמו סלט סלק וגבינת המאירי עם שעועית ירוקה (35 שקל), חריימה טריפוליטאי של דג ים מקומי ושרימפס (96 שקל), סינייה טבעונית של עגבניות, פטריות וכרוביות צלויות בטחינה (60 שקל) ועוד. פרטים: בן גמלא 26 הוד השרון, 19:00–24:00 (השעות יורחבו

בהמשך), 09-8664333.

 

חגיגות ביקב רמת הגולן. פסטיבל ירדן וינטאג' של יקב רמת הגולן ייפתח בשבוע הבא זו הפעם השביעית, הפעם בסימן "יוצרים את העתיד שלנו". הפסטיבל, מהמובילים בישראל ביין וקולינריה, יכלול סדנאות והפנינג ענק של דוכני אוכל של כ־70 שפים צעירים — והכל בהנהלת ארז קומרובסקי ומאיה דרין. פרטים: 14 במאי, 10:00–19:00, 700 שקל (כולל טעימות ושתייה חינם והופעה של שלום חנוך באמפי), מתחם יקב רמת הגולן קצרין, להרשמה: vintage-golanwines.co.il

 

מבשלים הזדמנויות. בני נוער בסיכון, תלמידי תיכון עירוני קריירה, יסכמו את השנה בארוחת התרמה שהכנסותיה קודש לבית הספר. את התפריט ירכיבו ויגישו התלמידים עם השפים המובילים בארץ ובהם צחי בוקששתר, רן שמואלי ועוד. פרטים: 18 במאי, 19:30, מתחם אביגדור, בן אביגדור 22 תל אביב, 280 שקל. להזמנות: 03-5265820/03-5265833.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x