• תפריט
הפסקה לעסקית

ברנז'ה של מי?

מסעדת ברנז'ה בשרונה בתל אביב מיישרת היטב קו עם הז'אנר המאפיין מתחמי תיירות: שם מופרך ועיצוב מוקפד מלווים בינוניות בצלחת ותמחור משולח רסן

גלי וולוצקי 08:4724.11.14
ברנז'ה, המיזם החדש של המסעדן הראל בלו והשף אופיר וידבסקי מסיטארה, היא כנראה המסעדה עם השם המופרך בארץ. היא נפתחה לפני כשלושה חודשים בשרונה בתל אביב, ואולי רק שם - במתחם שהוא בעצמו סוג של זיוף - השם היומרני הזה עובד. אם לשפוט על פי התפוסה בצהרי יום חול, המסעדה עובדת לא רע, עם אותו קהל אקלקטי שמאפיין מוקדי תיירות.

 

העסקית כאן מציעה ארבעה מסלולי מחיר הנקבעים על פי המנה העיקרית, 125/110/89/69 שקל. לפתיח אפשר לבחור מנה ראשונה או שני טאפאסים קטנים לסועד. מהר מאוד גילינו שהמלצרים כאן אמונים על מנהג מוזר, להכריז בקול על כל מה שהם מניחים על השולחן. כך למדנו שמה שנראה כסלסילת לחם הוא אכן "סלסילת לחמים", כוס המים הוגשה בליווי ההכרזה: "מים", וכוס היין מיד לאחריה עם דיבוב מיותר כנ"ל.

 

מנה ראשונה שגודלה דמה יותר לצלוחית טאפאס, קלמארי על הפלנצ'ה, היתה בדיוק זה - חמש חתיכות קלמרי טרי ועוד שלושה ראשים, בסך הכל טעימים ועשויים כראוי. ביס וגמרנו.

 

קרפצ'ו. בשר מאיכות טובה שהוטבע ביותר מדי חומץ בלסמי קרפצ'ו. בשר מאיכות טובה שהוטבע ביותר מדי חומץ בלסמי צילום: עמית שעל

 

ראשונה נוספת, קרפצ'ו, שלצדו הוגשה משום מה צלוחית פרמז'ן, היתה סבירה. הוא הוטבע כרגיל ביותר מדי חומץ בלסמי, וחבל, כי הבשר היה מאיכות טובה.

 

בעיקריות המצב הסתבך. מה שנקרא בתפריט "פידאס פירות ים" עורר דיון עם המלצרית: "זה סוג של פאייה אבל עם אטריות, ויש לה טעם מעושן דומיננטי", הסבירה בשקדנות. "איזה אטריות?", "אורז", השיבה בביטחון. "והשרימפס טריים או קפואים?", שאלנו, "טריים", ענתה כאילו השאלה מיותרת. ובכן, האטריות היו אטריות ביצים דקיקות, השרימפס קפואים, והטעם המעושן נבע מתוספת מינורית של פפריקה מעושנת, שלא הצילה את המנה משיממון. פירות הים ניתנו במשורה (ארבעה חסילונים קטנים וחמישה מולים), וכך גם נקניקיות הצ'וריסוס (ארבע טבעות קטנות). הרעיון אולי נחמד, אבל הביצוע בינוני וקמצני, בעיקר בהתחשב במחיר - 125 שקל.

 

עיקרית נוספת, המבורגר ברנז'ה, היה לא טוב יותר ולא רע יותר מאלה המוגשים במזללות תל־אביביות בינוניות. הוא נצלה קצת מעל המידה והוגש בלי יותר מדי יצירתיות על לחמנייה ולצדו צלוחית צ'יפס. גם כאן המחיר ביחס לתמורה קצת מקומם. עבור 89 שקל אפשר לצפות להמבורגר מצוין.

 

המלצרית הניחה את החשבון, הכריזה כמנהג המקום "הנה החשבון" והלכה לה. ברנז'ה היא בדיוק מסעדה מהסוג שאתה מצפה למצוא במתחם תיירותי כזה: אוכל סביר במקרה הטוב, תמחור פראי, שירות חביב אך קצת מגוחך - אבל לוק מצטיין.

 

ברנז'ה

ז'אנר: מטבח ים־תיכוני בכיוון ספרדי

מיקום: דוד אלעזר 15 ת"א, 03-6562626

פרטי העסקית: 125–69 שקל, ראשון־חמישי 12:00–17:00

התחככות: תיירות פנים

שירות: סימפטי ומדבב מנות

כשרות: אין

חניה: בתשלום בחניוני האזור

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: המחיר ביחס לתמורה מקומם

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות