רוביני: חדלות פירעון של 100 מיליארד דולר באג"ח המוניצפליות בחמש השנים הקרובות
הספקולציות סביב גל של חדלות פירעון של הממשלות המקומיות בארה"ב הביא את המשקיעים להוציא את הכספים מהקרנות המשקיעות באיגרות חוב מוניציפליות ב-15 השבועות האחרונים
המשקיעים באיגרות החוב המוניציפליות של ארה"ב יכולים לצפות לחדלות פירעון בהיקף של 100 מיליארד דולר בחמש השנים הקרובות, כך טוען נוריאל רוביני, הכלכלן שחזה את משבר האשראי הקודם. יחד עם זאת, רוביני לא מאמין שהמשבר 'ידביק' את המערכת הפיננסית של ארה"ב, אך יפגעו בהתאוששות הכלכלית של ארה"ב.
מי שהתריעה מוקדם יותר השנה מפני משבר באג"ח המוניציפליות הייתה מרדית' וויטני, שזכורה בעיני המשקיעים בוול סטריט ככוהנת הגדולה של המשבר הפיננסי של 2008. וויטני חזתה במדויק את המשבר במערכת הפיננסית. וויטני אמר באחרונה כי מאות מיליארדי דולרים של אג"ח נמצאים בסכנה לחדלות פירעון עוד השנה, זאת כאשר המדינות בארה"ב מתמודדות עם גירעונות ענק. וויטני ציינה שתקבולי המסים לא עלו עדיין לרמות טרם המשבר.
רוביני מצידו ציין שחדלות פירעון של 100 מיליארד דולר באג"ח המוניציפליות הן התחזית הפסימית שלו, אך פוטנציאל ההפסד למשקיעים עומד על 35 מיליארד דולר בלבד.
הספקולציות סביב גל של חדלות פירעון של הממשלות המקומיות בארה"ב הביא את המשקיעים להוציא את הכספים מהקרנות המשקיעות באיגרות חוב מוניציפליות ב-15 השבועות האחרונים. הקיצוץ בהוצאות על ידי הממשלות המקומיות, היה אחד הגורמים המשמעותיים שהביא לעדכון מטה של נתוני התמ"ג בארה"ב ברבעון הרביעי.
כלכלת ארה"ב צמחה בקצב שנתי של 2.8% ברבעון הרביעי, ירידה לעומת קצב צמיחה שנתי של 3.2% שהוערך בתחילה.


