בנק לאומי: "הריבית תעלה לרמות של 3%-3.5% עד לסוף השנה"
"העלייה בסביבת האחרונה האינפלציה מושפעת במידה לא מבוטלת מגורמים חיצוניים למשק", כותבים בסקירת המאקרו של בנק לאומי
"ניכר כי ההחלטה להעלות את הריבית התקבלה על רקע העלייה בסביבת האינפלציה הן בשל סיבות חיצוניות למשק כמו מחירי הסחורות המאמירים וסיכונים של התממשות תרחישים גיאופוליטיים והן בשל סיבות מקומיות, כמו המשך עליית מחירי הדיור, התחזקות הביקושים המקומיים ועליות השכר הצפויות במשק", כתבו כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית.
"הערכות חטיבת המחקר של בנק ישראל הן כי על מנת להחזיר את האינפלציה לטווח יעד יציבות המחירים (1-3%), יש צורך להעלות את הריבית בקצב מעט מהיר יותר מהתחזית הקודמת. קצב האינפלציה על 3.3% ברביע האחרון של 2011", הוסיפו עוד בלאומי.
בבנק לאומי מציינים כי בהחלטה להעלות את הריבית תמכו הנתונים על הגידול בפעילות המקומית (הצמיחה במשק הישראלי).
בבנק לאומי אמרו בשורה התחתונה: "להערכתנו מהלך של העלאת הריבית ימשך בחודשים הקרובים והריבית תגיע לרמה של 3%-3.5% לפני סוף 2011".
בנוגע למתיחות הגוברת במדינות ערב אומרים בלאומי: "העלייה במחירי המזון, כפי שראינו לאחרונה, הייתה גורם משמעותי בהגברת חוסר היציבות הגיאופוליטית בעולם הערבי. מצב זה הביא לעלייה במחירי הדלק שמקבלת גם כן ביטוי במדד המחירים לצרכן. בבחינת מדדי הסחורות השונים ניכר כי גם מחירי הטקסטיל 'מטפסים' כלפי מעלה ויש להניח שהיותה של מצרים ספקית גדולה של כותנה השפיעה על כך".


