וול סטריט נסגרה בעליות; המדדים התחזקו ב-1% השבוע
דאו ג'ונס עלה ב-0.6%, S&P 500 התחזק ב-0.2% ונאסד"ק ב-0.1%; ביום שני לא יתקיים מסחר לרגל חג בארה"ב; הנגיד האמריקאי בן ברננקי ביקר בוועידת ה-G20 את המגבלות שסין מטילה על היואן, ואמר שעל מדינות עם עודפי סחר גדולים לאפשר למטבעותיהן לעלות כדי לסייע לכלכלה העולמית; רדוור ירדה ב-0.9% לאחר שפורסם כי יהודה זיסאפל מימש מניות בהיקף של 6.9 מיליון דולר
המדדים המובילים בוול סטריט נסגרו בעליות. המסחר התנהל היום (ו') על רקע החרפת המהומות המדינות ערב, נאום הנגיד האמריקאי בן ברננקי בוועידת ה-G20, וכן בהמשך למבול נתוני המאקרו שפורסמו ביומיים האחרונים. היום לא התפרסמו נתונים מהותיים לגבי המשק האמריקאי.
זהו השבוע השלישי של עליות בוול סטריט. דאו ג'ונס עלה השבוע ב-1%, גם מדד ה-S&P 500 סיים את השבוע עם התחזקות של 1% ונאסד"ק הוסיף השבוע 0.9%.
ועידת ה-G20: ברננקי נגד סין
היום נפתחה בפריז ועידת ה-G20, הכוללת את 20 המדינות המתועשות הגדולות ביותר. במרכז הדיונים בין המדינות: נושא עליות המחירים. "אין ספק שעלינו לשמור על יציבות המחירים", אמרה שרת האוצר הצרפתייה כריסטין לאגארד, מארחת פגישת ה-G20. "אינפלציה גבוהה מדי לא תתרום לצמיחה" הוסיפה.
יו"ר הפדרל ריזרב בן ברננקי נאם בוועידה. ברננקי חזר וביקר את המגבלות שסין מטילה על היואן, ואמר שעל מדינות עם עודפי סחר גדולים לאפשר למטבעותיהן לעלות כדי לסייע לכלכלה העולמית. "השמירה על מטבעות בפיחות מצד כמה מדינות תורמת לדפוס הוצאה עולמי שאינו מאוזן ואינו בר קיימא", אמר ברננקי מבלי לציין את שמה של סין בנאומו בפריז היום. מדינות אלה "יצטרכו לאפשר לשערי החליפין שלהן לשקף יותר את התנאים הבסיסיים בשוק ולהגביר את מאמציהן להחליף את הייצוא בביקוש המקומי".
עוד בוועידה, שר האוצר של סין אמר שיש להשתמש בנתוני מסחר כדי להעריך עיוותים כלכליים, בכך דחתה סין את התוכניות לשימוש בערך מטבע ריאלי ורזרבות כדי למדוד חוסר איזון בכלכלה העולמית.
הבנק המרכזי של סין הודיע היום כי הוא יגדיל את דרישת הרזרבות של הבנקים במדינה ב-0.5%, ההעלאה השנייה השנה, על מנת להילחם באינפלציה. השוק לא הגיב כמעט למהלך, שהיה צפוי לאחר שבינואר עלתה האינפלציה במחירי הצרכן. בנוסף, התנודות בשוק היו קטנות בעקבות סוף השבוע הארוך שצפוי בארה"ב - ביום שני הבורסה בניו יורק תהיה סגורה לרגל חג יום הנשיאים.
מדינות ערב
אחרי המהומות באיראן, לוב, תימן ובחריין - שגבו את חייהם של כמה מפגינים - צופים בכמה מדינות מוסלמיות לחידוש העימותים לאחר תפילות יום השישי במסגדים. בשבועות האחרונים איבדו שני מנהיגים ערבים את כיסאותיהם ביום שישי. בשבוע שעבר עזב את תפקידו נשיא מצרים לשעבר, חוסני מובארק. לפני חמישה שבועות היה זה נשיא תוניסיה, זין אל-עאבדין בן עלי, שעזב את ארצו.
יום השישי צפוי להוות מבחן לא פשוט לבחריין, שם מתרחשות הפגנות זה ארבעה ימים. בלוב הציתו את תמונותיו של השליט, מועמר קדאפי, וקראו קריאות נגדו. דיווחים המגיעים מלוב טוענים כי המשטר מנסה ככל יכולתו להטיל איפול על המצב השורר במדינה. יום שישי צפוי להוות מבחן לקדאפי, אולם לפי שעה לא מסתמן כי הוא מאבד שליטה במדינה.
בנוסף, חוששים המשטרים באלג'יריה ובתימן כי ההפגנות בשטחן ימשכו גם לתוך סוף השבוע הקרוב, בתום שבוע רצוף של הפגנות בתימן. עם זאת, החשש הוא מפני גלישה של הפגנות לאזורים שיעים בסעודיה ובכווית - אף הן באזור המפרץ. כמו כן העיניים גם נשואות לעבר מרוקו, שם כבר הודיעו כעשרים ארגוני זכויות אדם כי יתמכו בהפגנות המתוכננות להתקיים במדינה ביום ראשון הקרוב.
מבול של נתוני מאקרו
מחירי הבתים החדשים בסין עלו בינואר בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד ב-68 מתוך 70 הערים שהממשלה עוקבת אחריהן, למרות הניסיונות לבלום את מחירי הדיור.
המספר המצרפי של בתים בארה"ב שהיו בתהליכי עיקול יחד עם הלוואות שהלווים פיגרו בתשלומים עליהן, עמד על שיעור חסר תקדים של 14% מכלל ההלוואות, כך עולה מנתונים שפורסמו אתמול. המשמעות של הנתונים היא פשוטה: אחת מכל שבע הלוואות לרכישת בית בארה"ב לא עומדת בתנאים המקוריים שלה.
אתמול בוול סטריט הסתיים המסחר בעליות שערים קלות של כרבע אחוז במדדים המובילים.
מניות במרכז
ג'יי.פי מורגן דיווח אתמול על העלאת הבונוס למנכ"ל ג'יימי דיימון ל-17.4 מיליון דולר.
מרק משכה אתמול את בקשתה לאישור באירופה של תרופת הקלדריבין האוראלית לטיפול בטרשת נפוצה, בה טבע שולטת עם הקופקסון.
אתמול פורסם כי יהודה זיסאפל מימש מניות רדוור בהיקף של 6.9 מיליון דולר.
מצבו הבריאותי של סטיב ג'ובס ממשיך להעסיק את המשקיעים של אפל. אתמול פורסם בצהובונים כי נותרו לו 6 שבועות לחיות, ומצד שני הוא נועד אתמול עם נשיא ארה"ב ברק אובמה יחד עם מייסד פייסבוק מארק צוקברג ושוחח על מצב הכלכלה.


