$
פרסום ושיווק

חוק הרישיונות עבר בקריאה שנייה ושלישית

החל ב־2013 יוכלו זכייניות ערוצים 2 ו־10 לשדר בשיטת רישיונות במקום זיכיונות. רשת וקשת צפויות להמשיך לשדר בערוץ 2 עד 2015

שלי פריצקר 19:5307.02.11

שוק הטלוויזיה המסחרית בדרך לשינוי הגדול: הכנסת אישרה היום (ב') בקריאה שנייה ושלישית את חוק הרשות השנייה החדש, שבמסגרתו יעברו ערוצי הטלוויזיה המסחרית לשיטת רישיונות בדומה לכבלים וללוויין. החוק ייכנס לתוקף ב־1 בינואר 2013. תקופת הרישיון ניתנת ל־15 שנים עם אופציה להארכה.

 

עם אישור החוק רושם שר התקשורת, משה כחלון, הישג משמעותי בכל הקשור לאג'נדה שלו לפתוח את שוק התקשורת לתחרות. במסגרת החוק החדש ניתנת האפשרות למספר בלתי מוגבל של שחקנים לקבל רישיון לשידור בערוצי הברודקאסט, ולפיכך צפוי כי מסכי הטלוויזיה יציגו יותר משני ערוצים מסחריים. העידן החדש צפוי לשנות גם את הרגלי הצפייה, שכן עם המעבר לרישיונות יילקחו מערוצים 2 ו־10 האפיקים שמספרם מגדיר את שם הערוץ - 2 ו־10. השר כחלון צפוי להכריז עוד החודש על האפיקים שבהם ישובצו הערוצים החדשים בעידן הרישיונות.

 

היתרון במעבר לרישיון הוא האפשרות לבנות תוכניות ארוכות טווח - מה שאמור לתרום ליציבות כלכלית. ערוץ 10 צפוי להיות הראשון שיעבור לרישיון: הערוץ מסיים את תקופת הזיכיון בעוד כשנה, והוא צפוי לעבור לרישיון ב־2013. רשת וקשת, לעומת זאת, קיבלו ארכה עד 2015. רשת כבר הכריזה כי היא מתכוונת להישאר בזיכיון עד 2015; קשת עשויה לנקוט מהלך דומה, ולו כדי לא להשאיר את אפיק 22 הפופולרי בידי רשת. שתי החברות יוכלו להחזיק יחד בחברת החדשות (בהנחה שלא יתמזגו כפי שמעריכים בשוק) במשך שלוש שנים לאחר מעבר שתיהן לרישיון, אולם לחברה לא יקראו חדשות 2.

 

בנוסף, החוק אמור לעשות סדר במחויבויות התוכן של הערוצים ובכללי ההשקעה בהם, וכן לייפות את כוחה של הרשות השנייה למשוך את רישיונו של גוף שלא עמד במחויבויות, ולהטיל קנסות כספיים - ולא באמצעות נטילת זמן פרסומות כנהוג כיום. שלשום אישרה הממשלה את הרחבת מערך השידורים הדיגיטליים החינמיים עידן פלוס (DTT) ל־16 ערוצים תוך שנתיים. המערך יעבור ב־2014 מידי הרשות השנייה לגוף ממשלתי אחר, שאינו מפקח על שידורי הטלוויזיה.

 

מנכ"ל הרשות השנייה, מנשה סמירה, בתגובה: "המעבר לשיטת רישיונות בתחום שידורי הטלוויזיה 'הברודקסטרית' (ערוץ מרכזי לכל), מאפשר לרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו לתת מענה להתפתחות הטכנולוגית וכן להגדיל את ההיצע בתחום זה".

 

ח"כ ד"ר נחמן שי (קדימה): "אין רפורמה בשוק התקשורת בישראל. בעלי הזיכיונות קיבלו מתנה נפלאה והפכו לבעלי רישיונות שיתחדשו אחת ל-15 שנה".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x