$
שוק ההון

וורן באפט רוכש 20% מווסקו תמורת 548 מיליון דולר

באפט בן ה-80 רוצה לבצע את רכישת החברה מקליפורניה כחלק מתוכניתו להכין את ברקשייר האתאווי לשינוי מנהיגות

בלומברג 17:23 07.02.11

 

ברקשייר האתאווי תרכוש את החלק שנותר מווסקו פיננשל אשר לא נמצא בבעלות החברה (19.9%) תמורת 547.6 מיליון דולר.

 

באפט בן ה-80 פועל לפשט את האחזקות של ברקשייר כחלק מהכנת החברה לשינוי מנהיגות.

 

ברקשייר האתאווי שולטת בווסקו למעלה מ-25 שנים, ואילו לאחרונה הודיע באפט כי לא ירכוש את שאר ווסקו פיננשל בלי לקבל אישור מצד הדירקטורים העצמאיים של החברה.

 

ווסקו הכפילה את שוויה פי 10 מאז סוף 1985, לאחר שבאפט וסגן יו"ר ברקשייר האתאווי צ'רלס מונגר הפכו אותה מחברת הלוואות לחברה שמאחסנת פלדה, משכירה רהיטים, מוכרת ביטוח לבנקים ולחברות תעופה.

 

באפט אמר כי "אנחנו מאמינים שהמחיר שאנחנו מציעים הוא הוגן, ובהתאם לכך אין לנו עניין לערוך עסקה במחיר גבוה יותר". בנוסף הדגיש באפט כי במידה ובעלי המניות ידחו את ההצעה "לא נישאר בהרגשה רעה".

 

ברקשייר מעסיקה 260 אלף עובדים ביותר מ-70 חברות בנות שחולשות על שלל תחומים כגון ביטוח, אנרגיה, שילוח ונסיעות יוקרתיות.

x