המהומות במצרים חיזקו את הדולר והיורו מול השקל
הדולר קפץ ב 0.8% ושערו היציג 3.71 שקל; היורו הוסיף 0.7% ושערו היציג נקבע על 5.08 שקל
הדולר זינק היום (ב') מול השקל והיורו התחזק גם כן בשיעור ניכר על רקע המהומות במצרים.
הדולר קפץ ב 0.8% ושערו היציג 3.71 שקל; היורו הוסיף 0.7% ושערו היציג נקבע על 5.08 שקל.
בקרב סוחרי המט"ח בישראל ובעולם מצרים היא ללא ספק הדבר החם. אתמול נורו 25 מפגינים מצרים נורו למוות על ידי כוחות משטרה, כשניסו לתקוף שתי תחנות משטרה דרומית לקהיר ואת בניין משרד הפנים בבירה המצרית. כך דיווחו עדי ראייה וגורמים רפואיים. מוקדם יותר דיווחו גורמים רשמיים במדינה, כי מניין ההרוגים במהומות שפרצו לפני כחמישה ימים עומד על יותר מ-100 בני אדם. על-פי גורמים אחרים מספר ההרוגים גבוה הרבה יותר.
הדולר והיורו התחזקו ביום שישי מול השקל יום אחרי המהלך הדרמטי של משרד האוצר. הדולר התחזק ביום שישי ב-0.66% ושערו היציג נקבע על 3.68 שקלים. היורו התחזק ב-0.6% ושערו היציג נקבע על 5.0482 שקלים.
לדברי סמנכ"ל סיטי ישראל ומנהל חדר המסחר של הבנק, ניל קורני, המשקיעים הזרים נמצאים כרגע בעמדת המתנה. "ראינו תגובה חריגה ביום שישי - גם מבחינת המטבע - וגם הסיכון של ישראל בשווקים הבינלאומיים עלה. החשש הוא שהמצב במצרים יזלוג למדינות נוספות באזור, המצב במזרח התיכון נראה פחות יציב והזרים מסתכלים על זה בזהירות רבה. ובכל זאת, הדאגות בשלב זה הן יותר למתרחש במדינות ערב. בכל הנוגע לישראל, נראה שהזרים נעצרו כרגע בעמדת המתנה. הם עדיין בודקים את המצב".


