כלל פיננסים: "פוטנציאל הנפט עדיין לא מגולם באבנר ודלק קידוחים"
אנליסט האנרגיה ירון זר מוריד את ההמלצות לשותפויות הגז, בעיקר לישראמקו ורציו. בברקליס דווקא ממליצים לרכוש את רציו
ראש הממשלה הודיע אתמול (ג') כי הוא מאמץ במלואן את מסקנות ועדת ששינסקי. האנליסט ירון זר הגיב לכך בהורדת מחיר היעד של אבנר, דלק קידוחים, ישראמקו ורציו. "החלטה זו מהווה הפתעה למשקיעים ועבורנו שכן ציפינו לריכוך נוסף בהמלצות, בעיקר בנוגע לתמר" כתב זר למשקיעים. זר ציין בסקירתו כי פוטנציאל הנפט אינו מגולם במחירי היעד שלו.
את מחיר של אבנר הוריד זר מ-3 שקלים למניה ל-2.6 שקלים, פרמייה של 5% מעל מחיר הבסיס של המניה הבוקר. כמו כן הוריד את ההמלצה מתשואת יתר לתשואת שוק.
הורדת המלצה זהה הייתה עבור דלק קידוחים שמחיר היעד שלה ירד מ-16.6 שקלים ל-14.9 שקלים, פרמייה של 5% מעל מחיר השקו הבוקר.
ירידת המלצה נוספת הייתה לישראמקו שמחיר היעד בא ירד ב-22% ל-39 אגורות לעומת 50 אגורות קודם לכן. המחיר החדש נמוך ב-7% ממחיר השוק של המניה הבוקר. גם מחיר היעד של רציו נפל ל-50 אגורות, אך כאן מדובר במחיר הנמוך בכ-18% ממחיר המניה הבוקר.
זר מסביר את החלטותיו בכך שאמנם מדובר בתהליך שעלול להימשך חודשים אך הכיוון הוא ברור. "משלב זה אנו מתמחרים את מניות הגז בהנחה שהדוח יתקבל במלואו" כתב.
הוא ציין כי פוטנציאל הנפט אינו מגולם באבנר ודלק קידוחים ולדבריו "הפרס בתרחיש שבו אולי ימצא נפט בלוויתן בימים הקרובים עשוי להיות ענק". הוא אמר כי "פוטנציאל זה לא נלקח בחשבון במודל שלנו. להערכתנו, המחירים הנוכחיים של מניות אבנר ודלק קידוחים אינם מגלמים את פוטנציאל הנפט".
עוד הוא אמר כי "באם ימצא נפט בלוויתן אזי זה יצביע על פוטנציאל למציאת נפט באותה שכבה, ובפרט על סיכוי גבוה לנפט בתמר הודות למאפיינים הדומים וסמיכות המבנים".
בסיכום ההמלצה כתב כי החלטת נתניהו מהווה הפתעה לרעה עבור המשקיעים בשותפויות הגז. יחד עם זאת, פוטנציאל הנפט אינו מגולם במניות אבנר ודלק קידוחים, שהינן המועדפות להחזקה מבין שותפויות הגז.
התמחור של רציו נמוך
מנגד, האנליסט של ברקליס קפיטל דיוויד קפלן טען כי רציו היא המניה המועדפת עליו בסקטור חיפושי הנפט והגז בישראל.
קפלן ממשיך להעניק לחברה מחיר יעד של 80 אגורות, מחיר הגבוה ב-31% מהמחיר בפתיחת המסחר הבוקר. עוד מניה שזוכה להמלצה חמה היא דלק אנרגיה עם מחיר יעד של 16.8 שקל למניה, מחיר הגבוה ב-17% ממחיר המניה הבוקר.
ההסכמה היחידה בין האנליסטים היא בישראמקו שם ממליץ קפלן להימנע מהשקעה ומעניר מחיר יעד של 34 אגורות.


