המסחר בת"א הסתיים בירידות; מניית רמי לוי נפלה ב-3.7% במחזור גבוה
מדדי ת"א 25 ות"א 100 ירדו ב-0.3%. מניית רמי לוי ריכזה מחזור של 46 מיליון שקל. פרוקוגניה קפצה ב-34.5%. שותפויות חיפושי הנפט והגז ירדו: רציו השילה 2.4% וגבעות איבדה 3.2%
המסחר הסתיים היום (ב') בירידות שערים על רקע ירידות השערים בבורסת אסיה ובבורסות אירופה.
מדדי מניות
ת"א 25 ת"א 100 בנקים ביומד תל-טק 15 נדל"ן 15
מדדי אג"ח
תל בונד 20תל בונד 40 תל בונד 60
בסוף השבוע דיווח כי מדד המחירים לחודש דצמבר שרשם עלייה של 0.4% במדד המחירים, מה שמעמיד את עליית המדד לשנת 2010 על 2.7% בתוך יעד האינפלציה שקבעה הממשלה. כלכלני בנק לאומי העריכו בסקירתם השבועית כי המגמה החיובית בבורסה צפויה להימשך אם כי התשואות צפויות להיות מתונות יותר.
תעשיית קרנות הנאמנות חצתה לראשונה את רף 160 מיליארד שקל נכסים מנוהלים, זאת לאחר צמיחה של 3.8 מיליארד שקל מתחילת החודש בלבד. תעשיית הקרנות גייסה בשבוע החולף 1.4 מיליארד שקל: 800 מיליון שקל בקרנות המסורתיות ו-600 מיליון שקל בקרנות הכספיות. בשבוע החולף גייסו הקרנות הכספיות סכום לא מבוטל של 600 מיליון שקל, גיוס שיא ברמה שבועית של 8 חודשים. קרנות אג"ח חברות וכללי חזרו לקדמת הבמה עם גיוס של 670 מיליון שקל. הקרנות המנייתיות הסתפקו בגיוס קל השבוע, של 80 מיליון שקל.
"כמות ההלוואות שניתנות על סמך משכון של הבית שלא לצורך רכישת הבית, אשר עלתה בחודשים האחרונים כמעט ב-50% לעומת הרמה שהייתה במחצית הראשונה של שנת 2010. תופעה זו מזכירה, אומנם עדיין לא במימדיה, את המתרחש בארה"ב לפני המשבר, כאשר בעלי הדירות השתמשו בבית שלהם בתור "כספומט" תוך ניצול עלייה בשווי הנכס לצורך קבלת אשראי נוסף ששימש לצריכה שוטפת". כך אמר אתמול אלכס זבז'ינסקי, הכלכלן הראשי של דש ברוקראז'.
היום לא יתקיים מסחר בוול סטריט בשל יום מרטין לותר קינג.
מניות במרכז
השותפות בקידוח תמר ולוויתן נסחרו על רקע הודעת ראש הממשלה כי יקבל עוד השבוע החלטה האם לקבל את המלצות ועדת ששינסקי. בין השותפויות שמושפעות מועדת ששינסקי אפשר למנות את דלק אנרגיה, דלק קידוחים, אבנר, רציו ו ישראמקו. שותפות גבעות המשיכה לרכז עניין בקרב המשקיעים.
מניית רמי לוי ריכזה מחזור גבוה של 46 מיליון שקל, בהמשך לימים האחרונים בהם ריכזה מחזורים גדולים.
מניית עילדב זינקה ב-15% על רקע עסקה למכירת אחזקותיה (40%) בחברת המכשור הרפואי מדטכניקה לחברת אילקס מדיקל תמורת 190 מיליון שקל במזומן.
מניית אורביט פרסמה אתמול תחזית חיובית לרבעון הרביעי של שנת 2010 וכן תחזית לשנת 2011. החברה צופה הכנסות של כ-14.3 מיליון דולר ברבעון הרביעי - גידול של למעלה מ-15% לעומת הרבעון המקביל.
אחרי שנכנס להשקעה בתחום הנפט והגז כשהשתלט על שותפות מודיעין, צחי סולטן לוטש עיניים לתחום הביוטכנולוגיה. ל"כלכליסט" נודע כי סולטן מנהל משא ומתן לרכישת 30.3% מחברת הביומד פרוקוגניה. המגעים המתנהלים מול אייפקס, קרן כור, קבוצת אוורגרין וסטאר וויטאלייף משקפים לפרוקוגניה שווי שוק של כ־14.5 מיליון שקל - פרמיה של 10% על שווי השוק של פרוקוגניה עם נעילת המסחר היום.
"כלכליסט" חשף היום לראשונה כי החברה לישראל שיגרה אתמול לשותפות תמר מכתב ובו קבעה כי עליה להתחייב עד 1 בפברואר כי תוכל לעמוד בלוחות הזמנים של אספקת הגז לחברה. במכתב נרשם כי אם תמר לא תעמוד בדד־ליין או לא תוכל להתחייב לתנאי האספקה, החברה לישראל תראה את עצמה חופשית לחתום על הסכם מול ספקים אחרים.
"כלכליסט" חשף היום לראשונה כי מנשה שגיב, סמנכ"ל הכספים של התעשייה האווירית, עובר לאפריקה ישראל. שגיב ישמש סמנכ"ל הכספים של אפריקה ישראל שבשליטת לב לבייב במקומו של רון פאינרו.
למחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה אתמול תביעה ובקשה להכיר בה כייצוגית נגד מכתשים אגן וכור.
קרן המנוף אוריגו, אשר העמידה אשראי ליצרנית כלי הרכב התכוף לפני כשנה, מבקשת מנאמן החברה שבהקפאת הליכים להעמיד את החוב לפירעון מיידי.
שיכון ובינוי נדל"ן, חברה בת (87%) של שיכון ובינוי הודיעה היום כי הגישה הצעה לרכישה של חלק ניכר ממניותיה של אזורים.


