בכיר בפד: "יש לחשוב שוב על תוכנית ההקלה הכמותית"
יו"ר הפד בריצ'מונד ג'פרי לקר סבור כי יש לבחון את רכישות האג"ח בשל הנתונים הטובים מהצפוי של כלכלת ארה"ב
21:00
14.01.11
"התחזית האופטימית לכלכלה האמריקאית תגרום לפד לחשוב שוב על תוכנית ההקלה הכמותית השנייה". כך אומר היום (ו') ג'פרי לקר, יו"ר הפדרל ריזרב בריצ'מונד. תוכנית ההקלה הכמותית השנייה הוכרזה לפני כחודשיים וחצי בהיקף של 600 מיליארד דולר שלפיה ירכוש הפדרל ריזרב אג"ח בהיקף של מיליארדים מדי חודש עד לאמצע שנת 2011.
לקר סייג את דבריו ואמר כי שינוי בתוכניות לא צפוי להיות בזמן הקרוב. הוא ציין כי הוא צופה המשך צמיחה בפעילות הכלכלית בארה"ב.
בכנס אחר שנערך במקביל נאם אריק רוזנגרן, נשיא הפד של בוסטון. לדבריו, עליית מחירי האנרגיה מדאיגות, אך לפיו הן אינן משמעותיות ביחס לאינפלציה אך הן יורידו מההכנסה הפנויה של האזרחים וכך ישפיעו לרעה על ההתאוששות הכלכלית בארה"ב.
לקר ורוזנגרן אינם חברים בוועדת השוק הפתוח הקובעת את רמת הריבית ואת תוכנית ההקלה הכמותית.


