$
שוק ההון

בלעדי ל"כלכליסט" - זליכה ואפריקה יחפשו בורר אחר: אוקון פרש בשל עומס

השופט בדימוס בועז אוקון לא ינהל את הבוררות בתיק שבו תובעים ירון זליכה ודני מריאן מאפריקה ישראל דמי תיווך של 11.6 מיליון שקל. הצדדים האחרים לעסקה שילמו לזליכה ומריאן כ־8 מיליון שקל.

נעמה סיקולר 08:53 12.01.11

 

השופט בדימוס בועז אוקון אינו צפוי לשמש בורר בסכסוך בין ירון זליכה, לשעבר החשב הכללי במשרד האוצר, לבין חברת אפריקה ישראל שבשליטת לב לבייב, כך נודע ל"כלכליסט". שני הצדדים המסוכסכים ביקשו להשתמש בשירותיו של אוקון ואף דיווחו על כך לבית המשפט, ואולם השופט בדימוס הודיע להם כי מפאת עומס עבודה הוא לא יוכל לטפל בתיק.

 

זליכה ושותפו דני מריאן הגישו באחרונה תביעה נגד אפריקה ישראל לבית המשפט המחוזי בפתח תקווה בסכום של 11.6 מיליון שקל. התביעה קשורה לעסקה שבה מכרה אפריקה ישראל את אחזקותיה (37.5%) בחברת דרך ארץ, הזכיינית של כביש 6, לקבוצת משקיעים שכללה את קרן תשתיות ישראל שבשליטת הראל, לאומי פרטנרס, עמיתים ואלטשולר שחם. על העסקה דווח בחודש אוגוסט אשתקד והיא נסגרה באחרונה. מכירת האחזקה בדרך ארץ הזרימה לקופת אפריקה ישראל 475 מיליון שקל והניבה לה רווח של 200 מיליון שקל.

 

לטענת זליכה ומריאן, הם חתמו עם אפריקה ישראל על הסכם לקבלת דמי תיווך בגובה 2% מהתמורה הכוללת של העסקה. בסך הכל דורשים השניים דמי תיווך בגובה כ־20 מיליון שקל, כאשר התשלום אמור להתחלק בין המוכרים לרוכשים. ל"כלכליסט" נודע כי אף שאפריקה ישראל מתנגדת לתשלום חלקה הנטען, הרוכשים - וכן השותף הקנדי של אפריקה ישראל למימוש האחזקה בכביש 6 - מכירים בחלקם של זליכה ומריאן במו"מ ואף העבירו להם את התשלום. עובדה זו עשויה להרע את סיכוייה של אפריקה ישראל לנצח בסכסוך המשפטי.

 

בתשובתה לבית המשפט טענה אפריקה כי "דרישת המבקשים לתשלום עמלה תמורת ייעוץ וייזום בעסקה, ניהול מו"מ וטענת היותם הגורם היעיל בה מקוממות וגובלות כל כולן בעזות מצח". מנגד טען זליכה כי הוא ושותפו הגו פתרון יצירתי, מקורי וייחודי - כלומר עסקה שבה תאוגד קבוצה של רוכשים שירכשו במסגרת שותפות מוגבלת את אחזקות אפריקה בדרך ארץ.

 

במקביל לדיון המשפטי הוסכם בין הצדדים על פנייה למסלול של בוררות ושבועז אוקון ישמש בורר מוסכם. עכשיו ינסו הצדדים למצוא בורר מוסכם אחר, ואם לא יצליחו, ייאלצו לחזור לבית המשפט.

x