ברקליס מאמינים בכלכלה הישראלית וצופים כי טבע תזנק ב-44%
הכלכלנים כותבים כי "השקל הוא עדיין מטבע חזק וטוב להשקעה ועשוי לעזור למנוע אינפלציה". ממליצים לקנות כיל, פרטנר, בנק הפועלים, נייס ואיזיצ'יפ
"הצמיחה בישראל מתרחבת ומתחזקת, הכלכלה נראית על המסלול הנכון להתאשוששות מלאה", כך טוענים בבנק ההשקעות ברקליס קפיטל בתחזית השנתית על הכלכלה הישראלית לשנת 2011. "המדדים בתל אביב החלו את השנה ברמות שיא, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בישראל העלתה את תחזית הצמיחה השנתית ל-4.5% והשקל צפוי להיות מטבע טוב להשקעה".
למרות כל הנתונים המעודדים, מזהירים בברקליס מאינפלציה אשר לטענתם מהווה סיכון להתאוששת הכלכלית בישראל עקב עלית מחירי הנדל"ן בכ-20% בשנה האחרונה. "השקל הוא עדיין מטבע חזק וטוב להשקעה ועשוי לעזור למנוע אינפלציה אבל המשך התחזקות השקל עלול לפגוע בייצוא הישראלי, שכן הוא מהווה מעל 40% מהצמיחה".
תחזית אופטימית במיוחד מייחסים בבנק לחברת טבע. בברקליס מציבים מחיר יעד של 73 דולר למניה - כך שהם צופים זינוק של 44% במחיר של מניית טבע לשיא של כל הזמנים.
מבחינת המניות הישראליות מעדיפים בברקליס את כיל, רציו, פרטנר, בנק הפועלים, נייס ואיזיצ'יפ.


