$
שוק ההון

טוב לתושבים, פחות למשקיעים: בקידוח הנפט ליד אשדוד נמצאו רק מים מלוחים

שותפויות חיפושי הנפט בקידוח 'שרית' הודיעו היום כי מצאו רק מים מלוחים והחליטו לנטוש את הקידוח שעורר תגובות נזעמות מצד התושבים שסבלו מרעשים בשל העבודות

מישל אודי 14:38 12.12.10

 

חדשות טובות לתושבי אשדוד וחדשות פחות טובות למשקיעים בשותפויות חיפושי הנפט והגז לפידות חלץ שהיא גם השותף המפעיל,ספן, רציו, מודיעין והזדמנות ישראלית. היום (א') הודיעו השותפות כי בקידוח, שהגיע לעומק של כ-2.7 קילומטרים בתוך האדמה, נמצא כי אין נפט וישנם רק "מי שכבה מלוחים", כהגדרת החברות. אלה, לאחר התייעצות, החליטו לנטוש את הקידוח. עד כה הושקעו בקידוח כ-2.5 מיליון דולר.

 

שרית הינו קידוח יבשתי ליד רובע ז' באשדוד המחפש נפט במאגר מתחת לבתי התושבים בעיר, כאשר הוא מחובר למאגר חלץ ממנו מופק נפט כבר משנות החמישים. הקמת מתקן הקידוח שהחלה לפני מספר חודשים הפתיעה את התושבים שסבלו בעת הקידוח מרעשים. 

  

כאמור, הרישיון הוא חלק משדה חלץ המפיק חביות נפט משנת 1955. רבים חשבו כי בגלל הקרבה ונטישת הקידוח בעבר בשל אי כדאיות כלכלית, הסיכוי למציאת נפט הוא יחסית גבוה, אך כפי שהתברר - לא כך הדבר. האחרונה שנכנסה שם להשקעה היא חברת ספן שרכשה 10% תמורת 1.7 מיליון שקל. עסקה שנתקלה בקשיים בעקבות החלטת משרד התשתיות והממונה על הנפט, ד"ר יעקב מימרן, לעצור את העברות הבעלות על קידוחי הנפט והגז.

 

x