שבוע של יציבות בבורסה: ת"א 25 איבד 0.1%, מניות הביומד ירדו ב-1.1%
היום: ת"א 25 עלה ב-0.5% ות"א 100 התחזק ב-0.7%. סלקום עלתה ב-0.3% אחרי שהבטיחה פיצוי ללקוחותיה על התקלה. מניית בזק עלתה ב-1.9% אחרי ההודעה על פרישת היו"ר, שלמה רודב. מודיעין המריאה ב-8%
יום המסחר האחרון השבוע בתל אביב ננעל היום (ה') בעליות, על רקע עליות שערים של כ-2% אמש בוול סטריט. העליות בארה"ב ממשיכות הבוקר בבורסות אסיה וכן בבורסות אירופה.
מדדי מניות
ת"א 25 ת"א 100 בנקים ביומד תל-טק 15 נדל"ן 15
מדדי אג"ח
תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60
את השבוע סוגרים המדדים בתל אביב ביציבות: ת"א 25 ירד ב-0.1%, ת"א 100 התחזק ב-0.1%, תל טק איבד 0.1% ומניות הבנקים טיפסו 0.3%. מדד הנדל"ן ירד השבוע ב-0.3% ומדד הביומד צנח ב-1.1%.
נתוני סקר המשרות במגזר הפרטי (ADP) הצביעו על התווספות של 93 אלף מישרות למגזר הפרטי בארה"ב בחודש נובמבר. מדובר בעלייה החדה ביותר בשלוש השנים האחרונות במקביל, מדד מנהלי הרכש שפורסם אף הוא שיקף ירידה מסוימת אך מצוי עדיין הרמה שמלמדת על צמיחה של המשק.
"ספר הבז" של הבנק הפדרלי האמריקאי שפורסם אתמול קבע כי כלכלת ארה"ב המשיכה להתאושש במרבית האזורים וכי נרשם שיפור בעיקר במגזר השירותים.
המסחר בבורסה של תל אביב ננעל אתמול בעליות שערים. מדד ת"א 25 הוסיף 0.7% ומדד ת"א 100 עלה ב- 0.6%.
בשבוע הבא תציג רשות ניירות ערך כללי דיווח חדשים לכל החברות שפועלות בתחום חיפושי הגז והנפט מה שצפוי להשפיע על המסחר במניות האלה שמעוררות ממילא עניין רב בימים אלה גם על רקע האינדיקציות מקידוח לוויתן.
בתל אביב מסכמים את עונת הדוחות לרבעון השלישי - בנק הפועלים מפרסם היום סיכום רבעוני של הנתונים המצרפיים של החברות הנמנות על מדד ת"א 25. מהנתונים עולה כי משקלה של חברת הפארמצבטיקה הגדולה בעולם, טבע ברווח הנקי המצרפי של חברות מדד ת"א 25 עמד על 53%, זאת בהשוואה ל-41% בלבד בשנה שעברה.
ויותר מכך, אם מנטרלים את העלייה ברווח הנקי של טבע, הרווח הנקי המצרפי של החברות במדד המעו"ף דווקא ירד ב-14.1%. בניטרול טבע, עמד הרווח הנקי של טבע על 5.13 מיליארד שקל, זאת בהשוואה לרווח נקי מצרפי של 5.98 מיליארד שקל.
מניות במרכז
סלקום עומדת כבר בפני תביעה ייצוגית ראשונה על רקע תקלת הרשת החמורה שלא איפשרה למנויים לקבל ולהוציא שיחות אמש עד לשעות הערב המאוחרות. למרות התקלה מניית החברה הוסיפה אתמול 1% לערכה. החברה הודיעה היום כי תעניק פיצוי של שבוע חינם של שיחות ו-SMS ללקוחותיה - ואף הודיעה לראשונה לבורסה על התקלה והתביעות. עם זאת, החברהלא פירסמה הערכה רשמית של עלות הפיצוי - המוערך בעשרות מיליוני שקלים.
יו"ר בזק, שלמה רודב, הודיע היום על פרישה מתפקידו. יחליף אותו בעל השליטה - שאול אלוביץ'.
קבוצת אפריקה ישראל דחתה את הנפקת החברה הבת אפי אירופה בפולין וזאת על רקע ביקושים נמוכים מהצפוי. אפריקה ביקשה לגייס כ-100 מיליון יורו לפי שווי של 430 מיליון יורו אחרי הכסף. מנכ"ל אפי אירופה אומר ל"כלכליסט", כי אם תושלם ההנפקה בשנה הקרובה - הדבר לא יפגע בתוכניות הפיתוח של החברה.
חברת פרימיום, שבשליטת יולי עופר ונמרוד רינות, מרחיבה את מעורבותה בתחום האנרגיה. דירקטוריון החברה החליט על הקמת 'פרימיום אנרגיה'. הקמת פרימיום אנרגיה תאפשר לקבוצה כניסה לפרויקטים בתחום חיפושי הנפט והגז בחו"ל, דבר שלא יכול להתבצע באמצעות השותף הכללי יולי חיפושי נפט, המוגבל להשקעות בישראל בלבד.
עוד במגזר החיפושים: נוחי דנקנר ניצל את הירידות האחרונות ביחידות ההשתתפות של מודיעין, הנמצאת בשליטתו ובשליטת צחי סולטן, ורכש יחידות השתתפות בסכום של כ-6.5 מיליון שקל באמצעות אי.די.בי פיתוח.
מניית יצרנית המכלולים לרכב, תדיר גן של חברת אינספייר שבשליטת אבי ורטהיים זיקה אתמול ב-11.6% למרות דוחות קשים לסיכום הרבעון השלישי עם הערת "עסק חי". הזינוק נרשם על רקע מגעים שמנהלת החברה עם קרן פימי להשקעת 42 מיליון שקל תמורת 63% מהון המניות.
כלל PV מקבוצת כלל אנרגיה, המוחזקת על ידי כלל תעשיות מתמזגת עם סאן ישראל, במיזוג המשמעותי ביותר עד כה בתחום זה בישראל - כך נודע ל"כלכליסט". כלל אנרגיה תחזיק ב־50% מהבעלות והשליטה בחברה הממוזגת, והיתרה תוחזק על ידי בעלי המניות של סאן ישראל בחלקם היחסי. החברה הממוזגת תנוהל במשותף בידי המנכ"לים של כלל PV וסאן ישראל.


