תל אביב סגרה בעליות; סלקום עלתה ב-1% למרות התקלה ברשת
ת"א 25 עלה ב-0.7% ות"א 100 התחזק ב-0.6%. תפרון צנחה ב-13.9% אחרי שדיווחה על תוצאותיה הכספיות. תדיר גן זינקה ב-11.6% אחרי שדווח על מו"מ להשקעה בחברה
המסחר באחד העם ננעל היום (ד') בעליות - לאור העליות במדדים בבורסות המרכזיות באירופה. אתמול נרשמה מגמת מסחר שלילית בבורסות וול סטריט ואירופה, שהתהפכה הבוקר עם סיום המסחר באסיה.
ברקע למסחר בשוקי העולם, משבר החוב באירופה ונתוני מאקרו מעורבים מדרום מזרח אסיה. אתמול הסתיימה בבורסה בתל אביב עונת הדוחות הכספיים של הרבעון השלישי, ובמהלך הלילה פירסמו עשרות חברות את דיווחיהן הרבעוניים.
מדדי מניות
ת"א 25 ת"א 100 נדל"ן 15 תל-טק 15 בנקים ביומד
מדדי אג"ח
תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60
חברת דירוג האשראי S&P הודיעה אתמול כי היא בוחנת מחדש את דירוג האשראי של פורטוגל שעומד כעת על A-, החברה ציינה כי בתום הבחינה קיים סיכוי להורדת הדירוג בשל גרירת רגליים של ממשלת פורטוגל ביישום אסטרטגיה המעודדת צמיחה יחד עם הורדת החוב הממשלתי.
מנהל ההשקעות הראשי של מיטב, צבי סטפק, משגר היום תחזית לא שגרתית במסגרת מסיבת עיתונאים שמקיים בית ההשקעות. "אנחנו חוששים מרעידת אדמה פיננסית בגלל הדבקות המדינות", אומר סטפק כשהוא מתייחס למשבר החוב האירופי. "אנחנו חוששים מסין, בניגוד לאחרים. כי בניגוד לספרד, יש שם מערכת בנקאית לא שקופה", ציין סטפק.
בסוכנות הידיעות בלומברג מתפרסמים הבוקר נתונים מהם עולה כי שיעור הצמיחה באוסטרליה הסתכם בחודש החולף ב-0.2% בלבד, בהשוואה לתחזיות מוקדמות של האנליסטים על שיעור גידול כפול.
בסין לעומת זאת מפרסמת לשכת הסטטיסטיקה המרכזית כי מדד מנהלי הרכש (PMI) קפץ בחודש נובמבר לשיעור של 55.2 נקודות, בהשוואה ל-54.7 נקודות בחודש אוקטובר. מדובר בזינוק הגבוה ביותר של מדד זה בשבעת החודשים האחרונים. נתונים אלו מראים כי חששותיה של הממשלה מפני שיעור צמיחה מואץ כנראה נכונות, וכי יש כעת סיכוי ששיעור הריבית במדינה יעלה בקרוב.
המסחר בוול סטריט הסתיים אתמול בירידות שערים. מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.6%. הנאסד"ק השיל 1.07% מערכו, ואילו מדד 500 S&P ירד ב-0.6%. באירופה ננעלו המדדים המובילים בירידות שערים שבין חצי אחוז ל-1.2%.
מניות במרכז
טבע הודיעה כי תבצע רכישה עצמית של מניות בהיקף של עד מיליארד דולר. בפועלים סהר לא מאמינים שהמהלך יועיל למניה.
סלקום סובלת מאז שעות הבוקר מתקלת רשת חמורה שפוגעת בשירות למנויים שלה. עם זאת, סלקום לא מסרה עד סגירת המסחר בתל אביב היום עדכון למשקיעים על השפעת התקלה על החברה.
הבשורות הטובות בלוויתן ממשיכות להשפיע על המסחר במניות הנפט והגז. מרכזות עניין רציו, דלק קידוחים, דלק אנרגיה, אבנר, גבעות ועוד. כמו כן, כניסת משפחת גרמזיאן להשקעה בשלד הבורסאי בנין הקפיצה גם היום את המניה הנסחרת ברשימת השימור לאחר שזינקה אתמול ביותר מ-70%.
בנק לאומי דיווח אתמול על רווח נקי של 603 מיליון שקל ברבעון השלישי, הגבוה ביותר במגזר הבנקאות. מדובר בעלייה של 12.9% לעומת רבעון מקביל אשתקד.
כלכלית ירושלים, בשליטתו של אליעזר פישמן נעלה את הרבעון השלישי עם רווח נקי של 121 מיליון שקל, עלייה של 20% לעומת רווח נקי של 101 מיליון שקל ברבעון המקביל.
דלק נדל"ן פירסמה את דוחותיה הכספיים מהם עולה כי החברה סיכמה את הרבעון השלישי בהפסד של 138 מיליון שקל, גירעון בהון בסך של 1.01 מיליארד שקל, וגרעון בהון החוזר של 4.4 מיליארד שקל. דלק נדל"ן ייצרה ברבעון החולף הכנסות בהיקף של 630 מיליון שקל.
תפרון דיווחה היום על צניחה בהכנסות אך שיפור בהפסד התפעולי.
קרן פימי בוחנת את האפשרות לחזור ולהשקיע בחברת תדיר גן. הקרן היתה מושקעת בחברה בין השנים 1999 ל-2006. לפי המו"מ המתנהל כעת, פימי תשקיע 42 מיליון שקל במניות החברה - לפי מחיר של 0.6 שקלים למניה. מדובר בדיסקאונט של כ-41% על מחיר המניה לפני פתיחת המסחר בתל אביב היום
על בד הצליחה להגדיל את הכנסותיה ברבעון השלישי ב-8.1% בהשוואה לרבעון המקביל, אך שחיקה במרווחים צימצמה את שיעור הרווח הגולמי של החברה והעבירה אותה להפסד מפתיע של 15.8 מיליון שקל ברבעון השלישי.
קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה דיווחה אמש (ג') על דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של 2010 ובהם רווח נקי של 33 מיליון שקל, ירידה של 45% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. מעבר לכך, החברה הודיעה כי תחלק דיבידנד ענק בסך 500 מיליון שקל. בעל השליטה בחברה, יצחק תשובה המחזיק 64.3% ממניות החברה ישלשל לכיסו 322 מיליון שקל.


