$
שוק ההון

וול מארט מדווחת על רבעון שישי של ירידה במכירות בחנויות זהות

ברבעון השלישי של השנה ירדו מכירות חנויות הרשת בארה"ב ב-1.3%. עם זאת, ענקית הקמעונות האמריקאית שידרגה את תחזיות הרווח שלה ל-2011

סוכנויות הידיעות 15:04 16.11.10

 

המכירות בחנויות ענקית הקמעונות וול מארט עדיין לא מתאוששות. חברת הענק דיווחה היום (ג') על ירידה של 1.3% במכירות בחנויות זהות בארה"ב (חנויות הפתוחות מעל לשנה). מדובר ברבעון השישי ברציפות של ירידה במכירות בחנויות זהות ברשת הגדולה בעולם.

 

הירידה במכירות מוסברת בבחירה לא נכונה מצד הרשת בכל הקשור לקידום מוצרים. בנוסף, מסבירים כי האבטלה הגדולה בארה"ב גרמה ללקוחות בעלי הכנסה נמוכה לחפש אלטרנטיבות זולות יותר לרשת המוזלת - כמו למשל חנויות הדולר.

 

למרות זאת הצליחה וול מארט להגדיל את שורת הרווח הנקי. החברה דיווחה על שורה תחתונה של 3.44 מיליארד דולר (95 סנט למניה) לעומת 3.15 מיליארד דולר בתקופה המקבילה (82 סנט למניה). תוצאות הרבעון כוללות הטבת מס של 5 סנט למניה - ובניטרולה עמדה החברה בתחזיות המוקדמות של האנליסטים. המכירות בסך הכל בחנויות הרשת צמחו ב-2% ועמדו על 101.2 מיליארד דולר.

 

וול מארט סיפקה נקודת אור למשקיעים כשהעלתה את תחזיות הרווח שלה ל-2011. החברה צופה רווח למניה של 4.12-4.08 דולרים - לעומת הערכה קודמת של רווח למניה בהיקף 4.05-3.95 דולרים. 

x