$
שוק ההון

הדולר נחלש ב-0.2% מול השקל, היורו זינק ב-1.1%

אחרי הקפיצה אתמול על רקע רכישה של 200-150 מיליון דולר על ידי בנק ישראל שערו היציג של הדולר נקבע על 3.61 שקלים. שערו היציג של היורו נקבע על 5.0643 שקלים

שהם לוי 15:42 21.10.10

 

הדולר נחלש היום (ה') מול השקל אחרי שאתמול רכש בנק ישראל 200-150 מיליון דולר והקפיץ את המטבע האמריקאי.  

 

שערו היציג של הדולר נקבע על 3.61 שקלים, ירידה של כ-0.2%. שערו היציג של היורו נקבע על 5.0643שקלים, זינוק של 1.1%.

 

הדולר נסחר בעלייה כנגד מרבית המטבעות המובילים בעולם על רקע דברי של שר האוצר האמריקאי טימוטי גייטנר שאמר כי לארה"ב אין עניין בהמשך החלשת המטבע שלה.

 

"הוול סטריט ג'ורנל" פרסם אתמול ראיון מקיף שערך עם סטנלי פישר, נגיד בנק ישראל. כשנשאל פישר לדוגמה מהי המחשבה העומדת מאחורי ההתערבות האגרסיבית ומעוררת המחלוקת של בנק ישראל בשוקי המטבע, הוא מסביר תחילה כי אין מדובר בהתערבות נקודתית בדולר. "כשאנחנו מתייחסים לערכו של מטבע אנחנו משתדלים להסתכל על ערך משוקלל בהתאם לחלקו בסחר החוץ. כלומר, אנו בוחנים את שער החליפין של השקל לא רק מול הדולר, אלא מול סל המטבעות של המדינות שעמן אנחנו סוחרים. שער החליפין של סל מטבעות זה הרבה יותר יציב מאשר שער החליפין שקל־דולר".

x