ארדואן ואסד מהדקים שיתוף הפעולה: טורקיה תחפש נפט בסוריה
במסגרת הסכם שיתוף פעולה בין המדינות תפעל חברת הנפט הלאומית של טורקיה בסוריה ותבצע חיפושים בשבעה אזורים שונים
23:26
05.10.10
התרחבות שיתוף הפעולה הכלכלי בין סוריה לבין טורקיה יתורגם בקרוב גם למגזר הנפט. בהודעה רשמית שפורסמה באנקרה נמסר כי חברת הנפט הלאומית של טורקיה תחל בקרוב לחפש נפט בשבעה אזורים שונים בסוריה - במסגרת הסכם שיתוף פעולה שנחתם באחרונה בין הצדדים.
בהודעת משרד האנרגיה הטורקי נמסר כי טורקיה תקים מיזם משותף בחלקים שווים עם ממשלת סוריה לחיפושי נפט במדינה. שר הנפט הטורקי טאנר ילדיז מסר כי החברה תחל לפעול מיד עם הקמת מועצת המנהלים שלה. ממשלת סוריה כבר העניקה לחברה את הזיכיון לחיפושי נפט.
ההודעה פורסמה בעקבות כינוס של מועצת שיתוף הפעולה האסטרטגי בין שתי המדינות, שנערך אתמול בעיר הנמל הסורית לאדקיה. בכינוס השתתפו שרי החוץ משתי המדינות וכן שרי המסחר, הכלכלה והתחבורה.
בתוך כך, חברות טורקיות הביעו עניין בתוכניתה של ממשלת סוריה להביא להקמת תחנת הכוח החדשה במדינה בשנה הבאה. לפי התכנון, התחנה, בכושר ייצור של 250 מגה-ואט, תוקם באזור נאסריה, מצפון לדמשק. הקמת תחנת הכוח נועדה לפתור את משבר החשמל במשק הסורי. כיום ייצור החשמל הוא מונופול ממשלתי המתקשה לעמוד בשיעור הצמיחה השנתי הממוצע העומד על כ-6%.
דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת)


