$
שוק ההון

אירופה ננעלה בעליות שערים על רקע העלאת התחזיות לכלכלת גוש היורו

הנציבות האירופית מעריכה כי תירשם צמיחה של 1.8% בכלכלות גוש היורו. הפוטסי עלה ב-1.2%, הדאקס טיפס ב-0.8% והקאק הוסיף 1.1%

ענת ציפקין 18:20 13.09.10

 

נתוני מאקרו חיוביים בסין, ולצידם תחזיות אופטימיות לגבי היקף הצמיחה באירופה, שלחו את בורסות מערב אירופה לעליות שערים קלות. בורסות דרום מזרח אסיה ננעלו הבוקר במגמה חיובית.

 

מדדי מניות

קאק דאקס פוטסי

 

בסוכנות הידיעות בלומברג ציינו כי מדד Stoxx Europe 600, המשקלל את 600 החברות הגדולות הנסחרות בבורסות המובילות במערב אירופה רושם עליה של 1% אחד לשיא של ארבעה חודשים. מתחילת השנה עלה המדד ב-15%. בנוסף, מדווח סוכנות הידיעות כי המדד נסחר במכפיל רווח של 16, הרמה הנמוכה ביותר שלו מאז שנת 2008.

 

עוד ברקע למסחר: החלטת חברי ועדת באזל לפיקוח על הבנקים (BCBS) להקשיח באופן נחרץ את הרגולציה הקיימת על מערכת הבנקאות העולמית. מניות המוסדות הפיננסיים המובילים באירופה מגיבים לרגולציה החדשה בעליות שערים. HSBC הבריטי וסוסייטה ג'נרל הצרפתי מוסיפים 2.2% ו-4.6% לערכם בהתאמה.

 

בגרמניה, בלטה מניית פוסטבנק לאחר שדויטשה בנק, הבנק הגדול בגרמניה הודיע כי בכוונתו לגייס 9.8 מיליארד יורו על מנת להשתלט על הבנק. כיום מחזיק דויטשה בנק 29.95% ממניות פוסטבנק.

 

עליות שערים בולטות נרשמות גם בקרב חברות הסחורות והכריה כשברקע עליות במחירי העופרת והניקל בבורסת הסחורות של לונדון. מניות BHP וריו טינטו מזנקות בכ-2% כל אחת. החוזים העתידיים על מדד ה-S&P 500 רושמים עליות של כ-1% טרם פתיחת המסחר בבורסות ניו יורק.

 

הבוקר פירסמה נציבות האיחוד האירופי נתוני מאקרו מעודדים לגבי עתידה של כלכלת גוש היורו: מהם עולה כי הנציבות צופה שכלכלת היבשת תרשום השנה קצב צמיחה כפול מהתחזיות המוקדמות. להערכת הנציבות, ירשום גוש היורו שיעור צמיחה של 1.7% השנה, לעומת תחזית קודמת של 0.9% בלבד. עוד הוסיפה הנציבות כי קצב הצמיחה של גוש היורו צפוי להיות מתון יותר בחצי השני של השנה, בהשוואה לחציון הראשון שלה, זאת מכיוון שהממשלות צפויות להתרכז בצמצום הגרעון התקציבי שלהן.

 

לגבי 27 מדינות האיחוד האירופי צופה הנציבות שיעור צמיחה של 1.8%, לעומת תחזיות קודמות של כ-1%. כלכלת גרמניה עתידה לצמוח השנה בשיעור של 3.4%, שיעור הגבוה פי שלושה מקצב הצמיחה שהוערך בחודש מאי השנה. כלכלת ספרד צפויה להתכווץ ב-0.3%, כך עוד עולה מהתחזיות.

x