$
שוק ההון

הירידות בתל אביב החריפו לקראת הסיום בגלל הנתונים השליליים מארה"ב

ת"א 25 ירד ב-1.2%, ת"א 100 נחלש ב-1.3%. גבעות איבדה 1% אחרי שצנחה אתמול ב-11%. פועלים עלתה ב-0.5% אחרי דוחות טובים לרבעון השני

מישל אודי 16:32 25.08.10

 

המסחר בתל אביב ננעל היום (ד') בירידות, לאחר שאירופה עברה לירידות אחרי פתיחה חיובית. הירידות התחזקו לאחר פרסום נתוני הזמנות מוצרים ברי קיימא, שאיכזבו את המשקיעים מעבר לים.

 

מדדי מניות

ת"א 25 ת"א 100 תל טק 15 נדל"ן 15 בנקים יתר 50 יתר ת"א ביומד

 

מדדי אג"ח

תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60 אג"ח כללי

 

המסחר אמש בוול סטריט ננעל בירידות שערים בשל אכזבה מצניחה במכירות הבתים הקיימים. בשוק האג"ח האמריקאי, משרד האוצר מכר אג"ח לשנתיים ב-37 מיליארד דולר בתשואת שפל של 0.498% והאג"ח ל-10 שנים הגיבו בהורדת התשואה ב-1.08 נקודות בסיס ל-2.49% בלבד. באסיה נרשמת הבוקר מגמה שלילית בעקבות וול סטריט.

 

המכירות של בתים קיימים בארצות הברית צנחו ב-27.2% ביולי, הירידה החודשית החדה ביותר מאז החל התיעוד, בעיקר בשל סיומה של הטבת המס הממשלתית. הערכות האנליסטים היו לירידה של 13% בלבד. האיגוד הארצי של מתווכי הנדל"ן דיווח כי מכירות הבתים הקיימים נפלו לשיעור מתואם עונתית של 3.83 מיליון ביולי מ-5.26 מיליון בחודש הקודם. 

 

הבוקר, ירידות שערים בבורסות אסיה על רקע המשך הערכות כי ההתאוששות הכלכלית בעולם ובארה"ב בפרט מתרחקת. הניקיי אף הגיע לשפל של 16 חודשים.

 

אחרי שמודי'ס הורידה את דירוג החוב של אירלנד בדרגה אחת בחודש שעבר, עשתה זאת אתמול גם סוכנות הדירוג S&P. הנימוק של S&P להורדה היה בעיקר העלויות הגבוהות של התמיכה במערכת הפיננסית הבעייתית של המדינה. ב-S&P הציבו הערכה עגומה יחסית לצמיחת החוב במדינה, והעריכו כי החוב של אירלנד יעמוד על 113% מהתוצר עד 2012. מדובר בנתון שיעמיד את אירלנד במצב גרוע מספרד - אם יתממש.

  

מניות במרכז

 

בנק הפועלים פירסם הבוקר את תוצאותיו הכספיות לרבעון השני של 2010. הרווח הנקי ברבעון השני עמד על 513 מיליון שקל – עלייה של 34% לעומת הרווח הנקי ברבעון המקביל אשתקד. מדובר בתוצאה טובה יותר מאשר העריכו האנליסטים; זהו גם הרבעון הראשון תחת היו"ר יאיר סרוסי והמנכ"ל ציון קינן שבו בנק הפועלים מציג רווח נקי הגבוה מחצי מיליארד שקל.

 

שותפות חיפושי הנפט גלוב הודיעה היום כי היא מנהלת מגעים להכנסת שותף ברישיונות החיפושים שלה.

 

חברת הביטוח מגדל עברה להפסד ברבעון השני והודיעה על חבילת הטבות בשווי 27 מיליון שקל לבכירי החברה. החברה עברה להפסד ברבעון השני בגלל ירידות בבורסות ותשואות שליליות בפוליסות ביטוחי החיים המשתתפות ברווחים.

 

פז נפט בניהולו של יונה פוגל ובשליטת צדיק בינו פירסמה היום את דוחותיה הכספיים לרבעון השני של 2010 ובהם ירידה ברווח הנקי אך עלייה ברווח התפעולי. הסיבה העיקרית לקיטון בשורה התחתונה היא גידול בהוצאות המימון של החברה. 

 

אלביט מערכות פיטרה בחודשיים האחרונים קרוב ל־100 עובדים, בעיקר מחטיבת המל"טים (מטוס ללא טייס), כך נודע ל"כלכליסט". הפיטורים הם על רקע ירידת הזמנות החטיבה, שבה מועסקים כ־800 מעובדי החברה, בשל משבר בשוק התעופה העולמי, וכן מטעמי התייעלות. במקביל החברה ניידה עשרות עובדים נוספים לחטיבות אחרות בתחום כלי הטיס האזרחיים.

 

בכנס המשקיעים

של גבעות עולם שהתקיים שלשום, הגיאולוג הראשי טוביה לוסקין, לא סיפק מידע לגבי הכדאיות הכלכלית של הקידוח. עם זאת הבהיר למשקיעים כי "נצטרך לבצע עוד קידוחים. צריך סבלנות, יש עוד הרבה מה לעשות, הרבה בארות לקדוח ובעזרת השם עוד הרבה נפט להוציא". גבעות צנחה אתמול ב-11.1%.

 

כיל

פירסמה אתמול את דוחותיה הכספיים לרבעון השני של 2010 ובהם מכירות בהיקף של 1.5 מיליארד דולר ברבעון השני, עלייה של 38% לעומת 1.1 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי לבעלי המניות של החברה הסתכם ב-295.9 מיליון דולר, זינוק של 94% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

 

חברת הביומד קמהדע הודיעה אתמול כי חתמה על הסכם לשיתוף פעולה עם חברת בקסטר האמריקאית להפצת תרומת ה-AAT לטיפול בעירוי במחלת החוסר הגנטי באלפא 1 אנטיטריפסין ששמה המסחרי הוא גלסיה (Glassia). קמהדע תקבל תשלומים הכוללים אבני דרך של 45 מיליון דולר מתוכם מקדמה מיידית, בסך של 20 מיליון דולר ותשלומים נוספים מצטברים לסך של 25 מיליון דולר בהתאם לעמידה באבני דרך מסוימות.

 

הראל ביטוח סגרה את הרבעון השני עם הפסד כולל של 32 מיליון שקל, שעיקרו בהפסדים שנבעו מהשקעות. הרווח הכולל מורכב מהרווח הנקי שרשמה הראל ברבעון זה, שעמד על 13.6 מיליון שקל, וכן מהפסדים "על הנייר" של כ־46 מיליון שקל שמקורם בירידת שווי של ני"ע שטרם מומשו.

x