$
שוק ההון

וול סטריט פתחה את אוגוסט בירוק: דאו עלה בכ-2%

השוק חיפש סיבות לעליות וקיבל נתוני ייצור והוצאות בניה טובים מהצפוי לצד תוצאות מעודדות לבנקים האירופים. טבע עלתה ב-3% ואורבוטק הוסיפה 7%

שהם לוי 23:14 02.08.10

 

המדדים המובילים בוול סטריט פתחו את אוגוסט בעליות שערים אחרי הפתעה קטנה לטובה בנתוני הייצור והוצאות הבניה בארה"ב לצד נאום ברננקי, לפיו הצריכה הפרטית תספיק כדי לקיים את ההתאוששות הכלכלית. מעבר לים דיווחו הבנקים HSBC ו-BNP Paribas על תוצאות טובות מהתחזיות.

 

מנגד, נתוני הייצור הסיני העיבו על המסחר באסיה מוקדם יותר היום. בשוק הסחורות הנפט עלה היום מעל 3%, הזהב טיפס בשיעור קל הדולר נחלש ב-0.8% מול היורו. האוצר האמריקאי הודיע היום, שבכוונתו לגייס 350 מיליארד דולר ברבעון הנוכחי - פחות מהערכות קודמות. האג"ח הממשלתיות העלו תשואה ב-0.56 נק' בסיס לשיעור של 2.96%.   

 

מדדי מניות

נאסד"ק דאו ג'ונס S&P 500

 

מניות בנק אוף אמריקה עלתה היום כמעט 3% על רקע הסנטימנט החיובי בסקטור ולאחר כתבה אוהדת בבארונ'ס .

 

בסין, מדד מנהלי הרכש שפורסם על ידי HSBC וכלכלני Markit ירד לרמה של 49.4 נקודות, בהשוואה ל-50.4 נקודות בחודש יוני. דו"חות נפרד של הממשל הסיני הציג ירידה של 51.2 נקודות במדד הייצור, בהשוואה ל-52.1 נקודות.

 

מבין 311 החברות הנמנות על מדד S&P 500 שדיווחו על תוצאותיהן מאז ה-12 ביולי, כ-77% הכו את תחזיות האנליסטים. לואיס והומאנה צפויות לדווח היום על תוצאותיהן הרבעוניות.  

 

מדד Stoxx Europe 600 התחזק ב-2.6% אחרי ש-BNP פאריבה, הבנק הגדול בצרפת בתחום ההלוואות דיווח על רווחים גבוהים מהתחזיות.

 

"אנחנו בהפסקה מהתאוששות, וזה נראה כמו מיתון חלקי", אמר אלן גרינספן אתמול במהלך ראיון ל-NBC, מי שהיה הנגיד האגדי של הפדרל ריזרב.

 

מאקרו

 

התנאים הכלכליים ליצרני ארה"ב רשמו האטה חודש שלישי ברציפות, לפי סקר שח מדד מנהלי הרכש, (ISM). המדד נפל ל-55.5% ביולי לאחר 56.2% ביוני. הירידה היתה נמוכה מהצפוי ובמרקטווץ' ציפו ל-55%. הנתון גבוה מ-50 כך שעדיין מדובר בהתרחבות. מבין רכיבי המדד, התעסוקה השתפרה אך ההזמנות ירדו.   

 

הוצאות הבנייה הפתיעו לטובה ביוני בעליה של 0.1% לעומת צפי לירידה של 0.5% בחודש שעבר.

 

מניות במרכז

 

האנליסט ג'ון מקדונלד בסטנפורד אנד ברנשטיין אמר במסגרת כתבה לבארונ'ס כי למניית בנק אוף אמריקה (סימול: BAC) יש פוטנציאל רב כשהתאוששות הכלכלה האמריקאית ברקע.  מקדונלד אמר שמניית הבנק צפויה להיסחר במחיר של 20 דולר.

 

HSBC, הבנק הגדול בבריטניה, דיווח על רווח  לפני מס של 11.1 מיליארד דולר (7 מיליארד ליש"ט) למחצית השנה הראשונה של 2010, יותר מפי שניים מהרווח בתקופה המקבילה אשתקד.

 

מניות ריסרץ' אין מושיין (סימול: RIMM), יצרנית הבלאקברי והסמארטפונים ירדה בכ-1% אחרי שאיחוד האמירויות טענה שהיא תשעה את שירות האי-מייל של החברה החל מאוקטובר. החלטה נובעת מההערכות הממשל כי שירות האיימלים יכול להיות שימושי לביצוע פשעים. הודעה זו מגיעה אחרי שהודו יצאה בהצהרה דומה.

 

ישראליות בוול סטריט

 

טופ אימאג' (סימול: TISA) הודיעה היום על עסקה עם בנק גלובאלי גדול בחו"ל. החברה לא ציינה את שם המזמין, אך העריכה שהיקף ההזמנה עומד על כמיליון דולר.

 

אורבוטק (סימול: ORBK) הודיעה היום על זכייה בהזמנת ענק של 50 מיליון דולר מ-Beijing Oriental Electronics לאספקת מערכות לבדיקת צגי LCD. האספקה תחל כבר בסוף השנה הנוכחית.

 

ועוד בענייני אורבוטק: החברה דיווחה היום (ב') על תוצאות שיא בהכנסות הרבעוניות. הכנסותיה ברבעון השני של 2010 הסתכמו ב-147.3 מיליון דולר, עלייה של 57% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

 

בברקליס קפיטל מאמינים שהחולשה האחרונה במניית טבע (סימול: TEVA) מהווה הזדמנות קנייה - חרף החששות לתרופת הדגל, הקופקסון. האנליסטית אן טרימבל מותירה את מחיר היעד שלה על 73 דולר. המחיר שמעניקים בברקליס גבוה בכ-24 דולר ממחיר הנעילה של המניה ביום שישי האחרון בוול סטריט. היום ננעלה טבע ב-50.2 דולר.

 

לקראת דוחות אורמת טכנולגיות (סימול: ORA) ביום רביעי הקרוב, ממליץ האנליסט יובל בן זאב  מכלל פיננסים להוריד ציפיות וצופה ירידה בהכנסות ל-85 מיליון דולר ולמעבר להפסד נקי של 2.7 מיליון דולר ברבעון השני של 2010. ההמלצה למניה ממשיכה להיות "תשואת שוק".

x