ישראל מתחברת לכלכלה
 

טכנולוגי


דב רביב 
תגיות קשורות לכתבה
מניות קשורות לכתבה
     

    MST של דב רביב מגייסת 30 מיליון דולר

    חברת הקלינטק שייסד אבי תוכנית החץ מתכננת הקמת מפעל לפאנלים סולאריים בגליל

    אסף גלעד

    25.07.10, 10:38

    חברת הקלינטק MST של דב רביב, המוכר כאבי תוכנית החץ הישראלית, קרובה להשלמת גיוס של 30 מיליון דולר. את הסכום גייסה החברה בהנפקה פרטית, שבה השתתפו משקיעים ישראלים. ל"כלכליסט" נודע כי החברה הישראלית, המפתחת פאנלים סולאריים, צפויה להשתמש בהון המגויס לצורך הקמת מפעל ייצור בגליל של פאנלים פוטו־וולטאים, בהיקף של 75 מגה־ואט בשנה. המפעל צפוי להעסיק 300 עובדים.

     

    MST מפתחת טכנולוגיה לייצור פאנלים סולאריים בשיטה העוקבת אחר תנועת השמש בשמיים, ומאפשרת ניצול יעיל של קרניה. לטענת רביב, בניסוי שקיימה החברה התברר כי הטכנולוגיה מאפשרת ניצול של 24.5% מכמות האנרגיה המשתחררת על הפאנלים, כפול מזו של פאנל פוטו־וולטאי ממוצע. בשבוע שעבר קיבלה החברה רישיון למכירת חשמל לרשת הארצית, וכעת היא מספקת, כפיילוט, חשמל בהיקף של עד 50 קילו־ואט לרשת החשמל הארצית. בכך הפכה MST לחברה הראשונה שמוכרת חשמל סולארי מטכנולוגיה ישראלית לחברת החשמל.

    קבלו למייל את כל חדשות הטכנולוגיה בניוזלטר יומי. לחצו להרשמה

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה

     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט עסקים קטנים אפליקציות נדל"ן עולם פנאי 2012 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים פאנל כלכליסט טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה מיוחדים
     
    השוק
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה /   bizportal
     
    אודות
     
    כלים
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים ידיעות טכנולוגיות - פיתוח טכנולוגיות, מוצרים ומערכות מידע