$
עולם

ג'נרל מוטורס רוכשת את אמריקן קרדיט תמורת 3.5 מיליארד דולר

לדברי מנהל חברת ייעוץ "הרכישה תסייע ללקוחות של ג'נרל מוטורס עם אשראי לא מושלם, ויש לא מעט כאלה עם התנאים הכלכליים הנוכחיים"

בלומברג 17:35 22.07.10

 

ג'נרל מוטורס, יצרנית הרכב ש-61% ממנה בבעלות ממשלת ארצות הברית רוכשת את מלוות הסאב פריים - אמריקן קרדיט, תמורת 3.5 מיליארד דולר, על מנת לסייע לה להגיע ליותר לקוחות שסובלים מהיסטוריית אשראי פגומה.

 

ג'נרל מוטורס ואמריקן קרדיט הגיעו להסכם שאושר על ידי הדירקטוריונים של שתי החברות. לדברי ג'נרל מוטורס העסקה צפויה להיסגר ברבעון הרביעי. מחירה עומד על 24.50 דולר למניה - גבוה ב-24% ממחיר הסגירה של אמריקן קרדיט אמש (ד') אשר עמד על 19.70 דולר במסחר בניו יורק.

 

ג'נרל מוטורס שקלה לרכוש מחדש את זרוע ההלוואות הקודמת שלה, GMAC, לפתוח בנק או לעבוד עם מלווים חיצוניים כדי להציע ללקוחות יותר אופציות מימון. אולם על פי מקורבים לחברה קנייה מחודשת של GMAC אשר נקראת כיום אלי פיננשל או הקמת חטיבת בנקאות חדשה התגלו כמסובכות מדי בשלב זה.

 

"הרכישה תסייע ללקוחות של ג'נרל מוטורס עם אשראי לא מושלם, ויש לא מעט כאלה עם התנאים הכלכליים הנוכחיים," אומר ג'ו פיליפי, מנהל חברת ייעוץ. "הרבה אנשים בלב המדינה הזו לא מחזיקים בהיסטוריית אשראי טובה במיוחד וסקטור זה היווה את מקור הכוח של החברה."

 

מנכ"ל החברה אד וויטקאר רצה לרכוש זרוע הלוואות לפני ההנפקה המתוכננת לרבעון הרביעי.

x