העלאת מחירי הסיגריות הזניקה את הרווח הנקי של פיליפ מוריס ב-28%
יצרנית המותג מרלבורו סיכמה את הרבעון השני של השנה עם רווח נקי של כ-2 מיליארד דולר - למרות ירידה במכירות באירופה
15:54
22.07.10
העלאת מחירי הסיגריות אולי פוגעת בכיס של המעשנים - אך מסייעת מאוד ליצרנית הסיגריות פיליפ מוריס. חברת הטבק הנסחרת הגדולה בעולם דיווחה היום (ה') על עלייה של 28% ברווח הנקי, לאחר שהעלתה את מחירי הסגיריות שהיא מוכרת במדינות כמו אוסטרליה ומקסיקו.
הרווח הנקי של יצרנית מותגי סיגריות כמו מרלבורו הגיע לכ-2 מיליארד דולר ברבעון, המהווים 1.07 דולר למניה. ללא הוצאות חד פעמיות עמד הרווח למניה על 1 דולר, כאשר האנליסטים צפו לחברה רווח למניה של 97 סנט. במקביל, העלתה החברה את תחזית הרווח השנתית.
העלאות המחיר סייעו לחברה לפצות על ירידה במכירות באירופה - שם המצב הכלכלי הקשה והעלאות מיסים קיצצו בביקושים. בסך הכל הכנסות החברה ברבעון השני עלו ב-14% והסתכמו ב-17.4 מיליארד דולר.


