לאחר שלושה חודשים: היורו חצה את רף ה-5 שקלים
המטבע האירופי זינק ב-1.2% מול השקל. הדולר ירד ב-0.02% ל-3.858 שקלים. הפועלים: השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת
אחרי שלושה חודשים חצה היום (ו') שוב המטבע האירופי את רף ה-5 שקלים. היורו זינק ב-1.2% ושערו היציג ננקבע על 5.0059 שקלים. הדולר ירד ב-0.026% ושערו היציג ננעל על 3.858 שקלים.
השקל נסחר השבוע במגמה מעורבת מול היורו והדולר, כאשר מול הדולר הוא שומר על יציבות ומול היורו הוא נחלש לרמת שפל חדשה של כחודשיים וחצי. זאת, במקביל למגמת המסחר בשוק המט"ח הבינלאומי. ביום חמישי שער היורו היציג חצה את קו 4.94 שקל ליורו, לראשונה מסוף חודש אפריל השנה.
כלכלני בנק הפועלים מעריכים כי "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, בהשפעת התפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא רכישה אפשרית של דולרים על ידי בנק ישראל. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאות ריבית נוספות ע"י בנק ישראל (אם כי בקצב מתון) ובעקבותיהן, הרחבת הפער בין הריבית השקלית והדולרית".
כלכלני בנק לאומי צופים כי "השקל יתקשה בתקופה הקרובה להתחזק מול הדולר מעבר לרמות הנוכחיות. בעולם, צפוי הדולר להתנהג הפוך למפלס החששות של המשקיעים: המשך התמתנות החששות לה היינו עדים בשבוע האחרון תמשיך לפגוע בעוצמת המטבע האמריקאי. מנגד, התגברות מחודשת של חששות המשקיעים תחזיר אותם להתבצר מחדש בדולר. בטווח הארוך יותר, השטר הירוק צפוי להתחזק כתוצאה מהתאוששות הכלכלה האמריקאית".


