נחנך נמל התעופה החדש של ניו דלהי בהשקעה של 3 מיליארד דולר
"הטרמינל הזה מייסד רף עולמי חדש. הוא גם מדגים את יכולתה של המדינה לגשר מספיק מהר על המחסור בתשתיות במדינה", אמר ראש הממשלה
בכירים בהודו השיקו היום טרמינל חדש בעלות של מיליארדי דולרים בבירה ניו דלהי, מבנה מפלדה וזכוכית שנועד להראות כי התשתיות במדינה סוף כל סוף עומדות בקצב של הצמיחה הכלכלית המהירה.
הטרמינל המודרני נבנה בעלות של 3 מיליארד דולר בנמל התעופה אינדירה גנדי בניו דלהי. טרמינל 3, הקרוי T3 נבנה בתוך 37 חודשים בלבד וייפתח לנוסעים בינלאומיים ב-14 ביולי. נוסעים בטיסות פנים יעברו לטרמינל החדש ב-30 ביולי.
"הטרמינל הזה מייסד רף עולמי חדש. הוא גם מדגים את יכולתה של המדינה לגשר מספיק מהר על המחסור בתשתיות במדינה", אמר ראש הממשלה סינג בטקס. טרמינל מודרני נוסף מתוכנן להיפתח בבירה הפיננסית של הודו, מומבי.
בתקופה האחרונה השיקה הודו מסע מודרניזציה בניו דלהי שכולל שיקום כבישים, סלילת מחלפים ובניית מערכת רכבות חדשה.
על פי הנתונים שסיפקה דלהי אינטרנשיונל, החברה שבנתה ומפעילה את הטרמינל החדש, הוא יכלול 160 עמדות של צ'ק אין ויעברו בו 34 מיליון נוסעים בשנה. "על פי הערכות סקטור התעופה של הודו הוא בעל פוטנציאל לקלוט השקעות של עד 120 מיליארד דולר עד שנת 2020", ציין סינג בנאומו.


