ישרמאקו תגייס 104 מיליון שקל בהנפקת זכויות
החברה דיווחה אתמול את ממצאי הבדיקות בשטח "שמשון" בו קיימת סבירות של 15% למציאת חמישית מכמות הגז בתמר
19:45
01.07.10
ישראמקו הודיעה היום (ה') לבורסה כי קיבלה החלטה לבצע הנפקת זכויות בכדי לגייס 104 מיליון שקל. זאת על פי תשקיף מדף שפירסמה ותנאיה הסופיים עדיין לא אושרו.
ביום רביעי דיווחה ישראמקו על ממצאי הבדיקות הסייסמיות שבוצעו בקידוח "שמשון", מהם עלה כי קיימת סבירות של 15% למציאת 43 BCM (מיליארד מ"ק) של גז טבעי. מדובר בכחמישית מהכמות שנתגלתה בקידוחי "תמר". קידוח שמשון, ששטחו כ-400 קמ"ר, ממוקם בסמוך לקו הגבול הכלכלי עם הרשות הפלסטינית. האחזקות בו מתחלקות בין ישראמקו (79%), שותפות חנ"ל ים המלח (10%), נפטא (10%) וחנ"ל (1%).
על התוצאות בשמשון כתבו בפסגות כי "להערכתנו הכמות המוערכת בשילוב של פוטנציאל ההצלחה הנמוך יחסית כמו גם מעורבות ישראמקו בפרוייקט תמר אשר ממילא צפוי לספק את צורכי השוק הישראלי ב-30 השנה הבאות אינם מצדיקים המשך פיתוח. כל זאת, יחד עם האכזבה המסוימת שמייצגות תוצאות הסקר התלת מימדי בשמשון מובילים להורדת ההמלצה לתשואת יתר".


