$
שוק ההון

המשקיעים ניצלו את הירידות החדות והמסחר הסתיים במגמה מעורבת

מדד ת"א 25 ירד ב-1.1%, ת"א 100 נחלש ב-0.9% ואילו מדד הנדל"ן עלה ב-0.5% ומדד המניות הכללי עלה ב-1%. פתיחת המסחר התעכבה במספר דקות בשל הירידות החדות. מניית מבטח שמיר צנחה ב-4.8% במחזור מסחר ענק על רקע ההודעה על השעייתה ממסחר מחר

שניר הנדלר 16:33 09.05.10

 

המסחר בתל אביב הסתיים במגמה מעורבת עם נטייה לירידות שערים. הבוקר החל המסחר בירידות שערים חדות על רקע הקריסות בבורסות העולם בסוף השבוע. בעקבות הירידות הבורסה הנהיגה באופן אוטומטי את מנגנון הפתיחה האנגלית ועיכבה את פתיחת המסחר במספר דקות. בזמן המסחר התחזקו המדדים המובילים וחלקם אף עברו לעליות.

 

מדדי מניות

ת"א 25 ת"א 100 תל טק 15 נדל"ן 15 בנקים ביומד

 

מדדי אג"ח

תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60

 

ביום חמישי צנחו המדדים בוול סטריט על רקע החששות כי המשבר הפיסקאלי ביוון יפגע בהתאוששות הגלובלית. מכירת החיסול מחקה טריליון דולר משווי השוק של המניות בוול סטריט אחרי שפקודות ממוחשבות לעצירת הפסד הגבירו על פי ההערכות של רשות ניירות ערך בארה"ב את הירידות.

 

הסנטימנט השלילי בניו יורק נמשך גם ביום שישי ולמרות נתוני מאקרו מעודדים שפורסמו בארה"ב המדדים ננעלו בירידות שערים חדות. מדד דאו ג'ונס השיל ביום שישי 1.3%, S&P 500 איבד 1.5% ונאסד"ק נחלש ב-2.3%.

 

בסיכום שבועי הדאו ג'ונס נחלש ב-5.7% - הירידה החדה ביותר מאז 2008. S&P 500 השיל 6.4% ונאסד"ק איבד 8%.

 

גם בתל אביב ננעל המסחר בשבוע שעבר בירידות חדות. ת"א 25 איבד 2%, ת"א 100 צנח ב-2.7%, תל טק קרס ב-7.5%, מדד ביומד מחק למשקיעים השבוע 10.6%, מניות הבנקים ירדו ב-1.75%, ומדד הנדל"ן צנח ב-4.5%.

 

כלכלני בנק הפועלים העריכו בסקירה שפרסמו בסוף השבוע כי "על רקע התעצמות משבר יוון באירופה, אנו סבורים כי ההתפתחויות האחרונות יכבידו בטווח הקצר גם על שוק המניות המקומי, בדומה למגמה המאפיינת את שוקי המניות הגלובליים. השפעה זו אינה נובעת מקשר ישיר כלשהו בין שוק המניות המקומי לנעשה במדינות שנמצאות בעין הסערה (יוון, פורטוגל, ספרד), אלא כחלק מהתגובה הגלובלית".

 

"עם זאת", מעריכים כלכלני הפועלים, "בטווח הארוך, הכלכלה המקומית עודנה איתנה, ולפי שעה נראה כי המשבר, בממדיו הנוכחיים, לא צפוי לפגוע בה במידה מהותית. גם ברמת המיקרו, דוחות החברות לרבעון הראשון צפויים להיות חיוביים, כשסנוניות ראשונות לכך כבר החלו להופיע בדוחותיהן של חברות כגון טבע ובזק".

 

מניות במרכז

 

טבע פתחה את שבוע המסחר עם פער ארביטראז' שלילי של 4.1%. חבר מושבעים בנבאדה קבע בסוף השבוע האחרון שעל טבע לפצות חולה שנדבק בצהבת נגיפית לאחר שימוש בזריקת הפרופופול מתוצרתה ב-356 מיליון דולר. אמש מסרה החברה כי תערער על ההחלטה.

 

דירקטוריון מבטח שמיר החליט בסוף השבוע למשוך את התביעה שהגיש נגד הרשות לניירות ערך ולהתחיל במגעים להפרדת השליטה בתנובה, באמצעות רכישת חלקה של אייפקס או באמצעות מכירת חלקה של מבטח שמיר בתנובה לאייפקס או לצדדים שלישיים. היום הודיעה הבורסה על גריעת המניה ממסחר החל ממחר.

 

פריגו נמצאת בפער ארביטראז' שלילי של 5%. איזיצ'יפ ואלווריון עם פער שלילי של 12.8% ו-9.2% בהתאמה.

 

דלק נדל"ן חשפה במסגרת תשקיף מדף שהציגה לרשות ניירות ערך כי היא צפויה לרשום הפסד שינוע בין 200 ל-300 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2010.

 

בית ההשקעות כלל פיננסים סיים את הרבעון הראשון עם רווח מיוחס לבעלי המניות של כ-19.8 מיליון שקל - שכלל רווח חד פעמי של 9 מיליון שקל. זאת, לעומת הפסד נקי של 2.4 מיליון שקל ברבעון המקביל והפסד של 92.3 מיליון שקל ברבעון הקודם. ההפסד ברבעון הקודם כלל הפחתת מוניטין בהיקף של 63.2 מיליון שקל.

x