$
שוק ההון

מדד ת"א 25 סגר בעלייה של 0.2% אחרי הירידות החדות הבוקר; אפריקה זינקה ב-9.4%

מדד ת"א 100 איבד 0.1%, מדד הנדל"ן הוסיף 0.1% ומדד התל טק נפל ב-2.4%. ביהמ"ש אישר את המשך המסחר במניית מבטח שמיר ביומיים הקרובים שהגיבה בעלייה של 3.2%. מודיעין ירדה ב-2.5% לאחר שדיווחה על צו לעיקול נכסי IPC

שהם לוי וסיון איזסקו 16:34 02.05.10

 

המסחר בתל אביב הסתיים היום (א') במגמה מעורבת. מחזור המסחר היה גבוה במיוחד, במיוחד עבור ימי ראשון, והסתכם ב-2.2 מיליארד שקל.

 

מדדי מניות

ת"א 25 ת"א 100 תל-טק 15 בנקים נדל"ן 15 ביומד

 

מדדי אג"ח

תל בונד 20 תל בונד 40 תל בונד 60

 

גיל פלג, ראש תחום מניות בסיטי ישראל אמר היום בראיון ל"כלכליסט" שלהערכתו המשקיעים הזרים האקטיביים עזבו את הבורסה כבר בפברואר של רקע כניסתה של ישראל למדד השווקים המפותחים ויציאתה ממדד השווקים המתפתחים, אך עד ספטמבר יגיעו משקיעים זרים חדשים.

 

באירופה צפויה להתגבש השבוע חבילת ההצלה הסופית ליוון אחרי שהממשלה במדינה החליטה על שורה של קיצוצים מרחיקי לכת. בינתיים הציבור היווני הגיב בסוף השבוע בהפגנות והתפרעויות.

 

"אירופה מתקרבת לקטסטרופה שתתפוצץ בצורת מיתון עמוק יותר מאשר בכל מקום אחר בעולם" - כך אמר אבי טיומקין, המייעץ בנושאי מאקרו־כלכלה לקרנות גידור בינלאומיות, בראיון ל"כלכליסט". "הפתרון היחיד לטרגדיה היוונית לא יהיה הטוב ביותר, אלא הכי פחות גרוע, והוא יציאת יוון מגוש היורו", אמר טיומקין שלדבריו "היורו הלך קפוט".

 

טיומקין פסימי לגבי גוש היורו ואומר כי "צריך להתחיל להתרגל לדרכמות, פזטות ולירטות. יוון חייבת להכריז על עצמה כחדלת פירעון, לפרוש מיד מגוש היורו ולהמיר את כל חובותיה החיצוניים והפיקדונות במערכת הבנקאות שלה מיורו לדרכמות. זה יוביל לפיחות דרמטי של 30%–40% בדרכמה מול היורו, וייתן ליוון יתרון יחסי גדול מאוד בהמשך".  

 

מניות במרכז

 

השותפות בין בעלות השליטה בחברת תנובה, קרן אייפקס (56.1%)  ומבטח שמיר (20.7%), מתקרבת לסיומה, כך מעריכים גורמים בשוק ההון. ל"כלכליסט" נודע כי בשיחות מקדמיות בין השותפות דובר על נוסחה ראשונית, שלפיה אם אחד הצדדים יידרש למכור את אחזקותיו בתנובה. ביום חמישי האחרון מבטח שמיר הגישה בקשה לבית המשפט המחוזי בקשה לבטל את החלטת רשות ניירות ערך לחייב אותה לפרסם את דוחות תנובה.  השופט אילן שילה קבע היום כי המסחר במניות מבטח שמיר יימשך עד להחלטתו בבקשת החברה למתן צו מניעה זמני נגד השעייתה מהמסחר. ההחלטה צפויה להתקבל בתוך מספר ימים. השופט ניסה לשכנע את נציג רשות ני"ע לתת עוד כמה ימים למבטח שמיר, אבל נציג הרשות התעקש ולא הסכים לתת ארכה. כמו-כן, היום נודע כי מנורה מבטחים הפכה לבעלת עניין בחברה עם 5.35% ממניות החברה.

 

שותפות מודיעין דיווחה היום על צו עיקול שהוטל על נכסי IPC עקב מחלוקת על דמי תיווך בעיסקה לרכישת רשיונות הקידוח "שרה ו"מירה".

 

חברת הפארמה פריגו העלתה תחזיות לשנה הפיסקאלית בסופ"ש והרווח המתואם למניה ינוע בטווח של 2.75-2.8 דולר. החברה הציגה הכנסות שיא ברבעון הפיסקאלי השלישי של 2010: 538 מיליון דולר. תזרים המזומנים מהפעילות השוטפת עמד על 216 מיליון דולר.

 

אלביט מערכות הודיעה היום על חוזה בהיקף של 50 מיליון דולר עם משרד הביטחון הישראלי לאספקת מערכות למטוסים ללא טייס. החוזה יהיה למשך תקופה של שלוש שנים. במסגרת החוזה החדש תספק אלביט מערכות לצה"ל, לראשונה, מל"טים מסוג הרמס 900. כמו כן, תספק אלביט מערכות למשרד הביטחון מל"טים נוספים מסוג הרמס 450, בנוסף למל"טים מסוג זה הנמצאים בשירות צה"ל, ותרחיב יכולות המלטי"ם ליישומים נוספים בתחום המודיעין. 

 

חילן טק הודיעה היום כי עופר הירשזון ימכור את חלקו (50%) בדי.סי.אל.בי.איי לאבי באום. די.סי.אל.בי.איי, שעד כה הייתה בשליטה משותפת של השניים, מחזיקה כ-47.67% ממניות חילן טק.

 

מניית אפריקה ישראל בלטה במסחר ללא הודעה מצד החברה. 

x