הכלכלנים מעריכים: פישר יעלה היום את הריבית בגלל הצמיחה והאינפלציה
בהחלטה הקודמת העלה בנק ישראל את הריבית כדי לקרר את שוק הדיור; הפעם מאמינים הכלכלנים כי העלאת הריבית תגיע בגלל העלייה בציפיות לאינפלציה
נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, יעלה היום (ב'), על פי ריכוז תחזיות הכלכלנים של בלומברג, את הריבית במשק הישראלי בפעם השניה ברציפות בעוד ציפיות האינפלציה והצמיחה עולות בחדות.
פישר יעלה היום את הריבית ב-0.25%, כך שזו תעמוד על 1.75%. כך עולה מסקר התחזיות של 15 כלכלנים שונים שבוצע על ידי בלומברג. שבעה כלכלנים מאמינים שהריבית תישאר ללא שינוי בעוד שהשמונה הנותרים מאמינים בעלייה של הריבית. החלטת נגיד בנק ישראל תתקבל היום בשעה 17:30 שעון ישראל.
פישר החליט על העלאה מצרפית של 1% בריבית בנק ישראל מאז חודש אוגוסט בעוד הכלכלה הישראלית התאוששה מההשפעות של המשבר הפיננסי הגלובלי. בשבוע שעבר העלה בנק ישראל את תחזיות הצמיחה בפעם השנייה השנה, זו הועלתה ל-3.7% בהשוואה לתחזית של 3.5%, קודם.
שיעור האבטלה בישראל הגיע בחודש פברואר לשפל של 13 חודשים כאשר עמד על 7.3% בלבד, כך הודיעה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ב-22 באפריל.
האבטלה בישראל צפויה לצנוח ל-7% עד סוף השנה, זאת בהשוואה ל-7.7% בשנה שעברה.
על פי המודלים של בנק ישראל קיים קשר הפוך בין נתוני האבטלה לנתוני האינפלציה, כלומר כאשר האבטלה יורדת האינפלציה עולה. זאת, בין היתר בשל העובדה שיותר אנשים מועסקים וגם בעקבות עלייה אפשרית בשכר העבודה שתורמת את חלקה לאינפלציה ולציפיות האינפלציוניות.


