דיימלר צופה גידול בהכנסות וברווחים ל-2010
מצפה לצמיחת הכנסות בקצב גבוה פי 2 מזה של תעשיית המכוניות, רווח לפני מס של 2.3 מיליארד יורו ותחדש תשלום דיווידנד
יצרנית המכוניות מגרמניה דיימלר AG אישרה היום, כי היא מצפה לגידול במכירות ובהכנסות לשנה הנוכחית והתעקשה על כך שקיבלה את ההחלטות הנכונות לייצוב הצלחתה העתידית במהלך המשבר הכלכלי.
מנכ"ל דיימלר דיטר זטשה אמר לבעלי המניות בפגישה השנתית, כי יצרנית מכוניות המרצדס-בנז מתכננת לצמוח בשורה העליונה בקצב גבוה פי 2 מזה של שוק המכוניות העולמי ב-2010.
החברה אישרה מחדש את התחזית שלה שניתנה בפברואר ואת כוונתה לחדש את תשלום הדיווידנד השנה.
אף שהחברה מצפה לגידול בהכנסות וברווחים היא הוסיפה "שהם יהיו נמוכים משמעותית מהרמות של 2008".
דיימלר צופה רווח מפעולות נמשכות לפני ריבית ומסים בהיקף של כ-2.3 מיליארד יורו, (3.1 מיליארד דולר).
בשנה שעברה, החברה הציגה הפסד נקי של 2.6 מיליארד יורו והפסד תפעולי של 1.5 מיליארד אחרי הוצאות הקשורות לקריסת קרייזלר, שהיתה ממוזגת לתוך דיימלר.
זטשה אמר עוד, כי במהלך השנה החולפת החברה לא הגבילה את עצמה "לניסיון לצוף מעל המים בלבד אלא המשכנו לעבוד על התכנית האסטרטגית. אנו מחדדים את פרופיל המותגים שלנו, שינוי טכנולוגי, צמיחה בשווקי מפתח, עמידה בדרישות הלקוחות ויעילות גבוהה יותר".
לדבריו, שיתוף הפעולה עם רנו וניסאן שהוכרז בשבוע שעבר יהווה "מערכת עסקית יעילה".


