הדולר נחלש ב-0.348% ושערו היציג נקבע על 3.718 שקלים
הפועלים: "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת". לאומי: "שערו של הדולר יושפע בתקופה הקרובה מתפיסת הסיכון של המשקיעים"
12:34
12.03.10
הדולר ירד היום (ו') ב-0.348% ושערו היציג נקבע על 3.718 שקלים. היורו, לעומתו, התחזק מול השקל ב-0.151% ושערו היציג נקבע על 5.1037 שקלים.
הדולר נסחר השבוע במגמה מעורבת מול השקל, וגם הפעם לא הצליח לפרוץ את גבולות טווח השערים שבו נסחר בחודשים האחרונים, 3.8-3.7 שקל לדולר. מגמת המסחר בשקל מקבילה למגמה הגלובלית, אך בכל זאת השקל קיבל תמיכה השבוע גם מההתייחסות החיובית לכלכלת ישראל על ידי גופים בינלאומיים מרכזיים. לדוגמה, כלכלני מריל לינץ' ציינו בסקירה אופטימית על כלכלת ישראל כי מדובר בכלכלה חזקה ויציבה עם פוטנציאל ארוך טווח.
כלכלני בנק לאומי מעריכים כי "שערו של המטבע האמריקאי יושפע בתקופה הקרובה מתפיסת הסיכון של המשקיעים. תפיסת סיכון זו תושפע מיכולתם של שוקי המניות לשמור על רמות השיא שבהם הם מצויים כעת. כך, הצלחתם של השווקים לשמור על הרמות הנוכחיות ואף לטפס מעבר להן תגדיל את נכונות המשקיעים לקחת סיכונים, מה שיפגע במטבע האמריקאי, ולהיפך. גם הספקולציות לגבי מצבן הפיננסי של מדינות ה-PIGS (פורטוגל, אירלנד, יוון וספרד) ימשיכו לתרום לתפיסת הסיכון בשווקים. בטווח הארוך יותר, התחזקות השטר הירוק תיתמך מהתאוששות הכלכלה האמריקאית".
להערכת כלכלני בנק הפועלים, "השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, בהשפעת התפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא רכישת דולרים אפשרית על ידי בנק ישראל. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את העודף בחשבון השוטף, הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאת ריבית נוספת ע"י בנק ישראל ובעקבותיה, הרחבת הפער בין הריבית השקלית והדולרית".


