לאומי: "ברמת המחירים הנוכחית בבורסה - קיימת אפשרות למימוש"
כלכלני הבנק סבורים עם זאת כי הסנטימנט החיובי בשוק המניות יימשך; בבנק הפועלים מעריכים כי "גוברים הסיכויים שמדדי המניות הכבדות ישברו את שיאם ההיסטורי"
12:01
05.03.10
"להערכתנו, הסנטימנט החיובי בשוק המניות המקומי יימשך, זאת לנוכח השיפור בתמונה המאקרו-כלכלית והתשואות הנמוכות הצפויות באפיקים הסולידיים אשר תומכות בו", כך כותבים כלכלני בנק לאומי בסקירתם השבועית. עם זאת, כלכלני לאומי מדגישים כי "ברמת המחירים הנוכחית בשוק המניות - קיימת אפשרות ממשית למימוש".
כלכלני בנק הפועלים מעריכים בסקירתם השבועית כי "עליות השערים, שנרשמו בבורסה המקומית בשבועיים האחרונים, הן ביטוי לאופטימיות בנוגע לכלכלה המקומית, וגוברים הסיכויים כי מדדי המניות הכבדות ישברו את שיאם ההיסטורי בזכות אווירה זו. עם זאת, לא מן הנמנע שעוד נראה מימושי רווחים ותנודתיות בשוק המקומי, כשאת הטון ימשיכו לתת שוקי ההון בעולם. כמו בחודשים האחרונים, גם בשבוע האחרון נמשכה התנודתיות הנמוכה בבורסה, והיא משפיעה גם על סטיות התקן באופציות המעו"ף, שהולכות ויורדות".
בשוק האג"ח כלכלני הפועלים מציינים כי השקעה במק"מ לשנה מהווה אלטרנטיבה סבירה למשקיע המחפש השקעה בסיכון נמוך. כלכלני לאומי ממליצים, הן באפיק השקלי והן באפיק הצמוד, "לשמור על מח"מ בעל טווח בינוני בתיק. אטרקטיביות ההשקעה באפיק הקונצרני נמוכה".


