$
שוק ההון

הדולר התחזק ב-0.1% מול השקל ושערו היציג 3.772 שקלים

בעולם מאבד הדולר 0.3% מול היורו ונסחר סביב 1.35 דולר ליורו. היורו איבד 0.02% ושערו היציג 5.1114 שקלים

מישל אודי 15:37 24.02.10

 

על רקע הירידות אמש בוול סטריט שגוררות אחריהן את בורסות אסיה נחלש הדולר בעולם והסחורות עולות. מול היורו הדולר מאבד 0.3% ונסחר ברמה של 1.35 דולר ליורו. הול הין היפני נסחר הדולר ללא שינוי ברמה של 90.25 ין לדולר.

  

הדולר התחזק ב-0.13% ושערו היציג 3.772 שקלים; היורו איבד 0.02% ושערו היציג 5.1114 שקלים.

 

בין היתר ירד הדולר על רקע הידיעה אמש שאמון הצרכנים האמריקאים ירד בחודש פברואר, לראשונה מאז אוקטובר, לשפל של 10 חודשים. עובדה זו תומכת בספקולציה כי הפדרל ריזרב ימנע להעלות ריבית.

 

היום בערב יציג יו"ר הפדרל ריזרב בן ברננקי את הדו"ח החצי שנתי על מצב הכלכלה האמריקאית ושיעורי הריבית בנאום בפני הקונגרס האמריקאי. בשבוע שעבר עשה ברננקי את הצעד הראשון לקראת חזרה למדיניות מוניטרית "נורמלית" כהגדרת הפד. בתום יום המסחר בחמישי בערב הודיע הפד על העלאת ריבית הניכיון, הריבית בה לווים הבנקים מהפד כספים לטווח קצר ב-0.25% לרמה של 0.75%.

 

ההודעה באה כחודש בלבד לאחר אישור תקופת הכהונה השנייה של הנגיד המכהן ברננקי, לא באופן מפתיע: כניסתו לתקופת כהונה חדשה מאפשרת לו לייצר קו מדיניות לתקופה הבאה, מבלי שהדבר יהווה נטל ירושה על נגיד מחליף.

 

לדברי מנכ"ל שקל אג'יו גדעון בן נון בטורו ב"כלכליסט": "הודעת הבנק המרכזי בארה"ב היא התפתחות חשובה מאוד בכיוון של התאוששות והיא תמשוך את הדולר להתחזקות מול מרבית המטבעות בעולם. אל נוכח התפתחות זו, קשה לראות את השקל ממשיך לעמוד באדישותו ולשמור על מעמדו כמטבע מהחזקים בעולם".

 

ביום שני בערב הודיע נגיד בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר על הותרת הריבית במשק בחודש מרץ ללא שינוי, ברמה של 1.25%, זאת בהתאם לציפיות המוקדמות. אחת הסיבות לכך היא שבנק ישראל חשש שהעלאת הריבית תגרום להמשך התחזקות השקל ביחס למטבעות החשובים בעולם, דבר שעלול לפגוע ביצואנים. רפי גוזלן, האסטרטג הראשי של לידר שוקי הון, העריך השבוע כי אם לא תירשם הפתעה של ממש כלפי מעלה במדד פברואר, סביר להניח שהנגיד פישר ישאיר ללא שינוי גם את הריבית לחודש אפריל. הותרת הריבית השאירה את הדולר ללא תגובה בארץ שכן אתמול סיים כמעט לא שינוי מול שערו שנקבע ביום שני.

x